2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ..........................................................................
12. SINIF DIN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BILGISI DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI
Ay Hafta Saat Ünite Konu Kazanım Açıklama Teknik Araç Ölçme Etkinlik
EYLÜL 09-13 Eylül 2 1. ÜNİTE: İSLAM VE BİLİM 1. Din-Bilim İlişkisi 12.1.1. Din-bilim ilişkisini tartışır İlköğretim Haftası / 15 Temmuz "Demokrasi ve Millî Birlik Günü" Anlatım, Soru-Cevap Aktif Gösterim, Uygulama, Grup Çalışması, Okuma, Yazma, Dikte, Rol Yapma, Gösteri Drama, Tekrar Etme İlim öğrenmeyi teşvik eden ayet ve hadislerden örnekler verilir. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü
EYLÜL 16-20 Eylül 2 1. ÜNİTE: İSLAM VE BİLİM 1. Din-Bilim İlişkisi 12.1.1. Din-bilim ilişkisini tartışır Anlatım, Soru-Cevap Aktif... İlim öğrenmeyi teşvik... Gaziler Günü (19 Eylül), İlköğretim Haftası
EYLÜL 23-27 Eylül 2 1. ÜNİTE: İSLAM VE BİLİM 2. İslam Medeniyetinde Bilim ve Düşüncenin Gelişimi 12.1.2. İslam medeniyetinde bilim ve düşüncenin gelişim sürecini değerlendirir. Anlatım, Soru-Cevap Aktif...
EYLÜL 30 Eylül- 04 Ekim 2 1. ÜNİTE: İSLAM VE BİLİM 3. İslam Medeniyetinde Öne Çıkan Eğitim Kurumları 12.1.3. İslam medeniyetinde öne çıkan eğitim ve bilim kurumlarını tanır. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Kurumlar, cami, mescit, mektep, medrese, daru’l-kurra, daru’l-hadis, beytü’l-hikme kütüphane, rasathane ve şifahane ile sınırlandırılır. Hayvanları Koruma Günü (4 Ekim)
EKİM 07-11 Ekim 2 1. ÜNİTE: İSLAM VE BİLİM 3. İslam Medeniyetinde Öne Çıkan Eğitim Kurumları 12.1.3. İslam medeniyetinde öne çıkan eğitim ve bilim kurumlarını tanır. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Kurumlar, cami, mescit, mektep, medrese, daru’l-kurra, daru’l-hadis, beytü’l-hikme kütüphane, rasathane ve şifahane ile sınırlandırılır.
EKİM 14-18 Ekim 2 1. ÜNİTE: İSLAM VE BİLİM 4. Müslümanların Bilim Alanında Yaptığı Öncü ve Özgün Çalışmalar 12.1.4. Müslümanların bilim alanında yaptığı özgün çalışmaları sınıflandırır Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Geçmişten günümüze Müslümanların bilim alanında yaptığı öncü ve özgün çalışmalara (dil, fıkıh, kelam, tefsir, hadis, tarih, felsefe, coğrafya, tıp, astronomi, matematik, fizik, kimya) ana hatlarıyla yer verilir ve bu çalışmaların diğer medeniyetlerdeki ilmî gelişmelere olan etkisine değinilir.
EKİM 21-25 Ekim 2 1. ÜNİTE: İSLAM VE BİLİM 4. Müslümanların Bilim Alanında Yaptığı Öncü ve Özgün Çalışmalar 12.1.4. Müslümanların bilim alanında yaptığı özgün çalışmaları sınıflandırır 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Geçmişten günümüze Müslümanların bilim alanında yaptığı öncü ve özgün çalışmalara (dil, fıkıh, kelam, tefsir, hadis, tarih, felsefe, coğrafya, tıp, astronomi, matematik, fizik, kimya) ana hatlarıyla yer verilir ve bu çalışmaların diğer medeniyetlerdeki ilmî gelişmelere olan etkisine değinilir.
EKİM 28 Ekim- 01 Kasım 2 1. ÜNİTE: İSLAM VE BİLİM 5. Kur’an’dan Mesajlar: Fâtır Suresi 27-28. Ayetler 12.1.5. Fâtır suresi 27-28. ayette verilen mesajları değerlendirir Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Kazanım, öğrencilerin Kur’an-ı Kerim mealini kullanma, Kur’an-ı Kerim’i anlama ve yorumlama, ayetlerde geçen şahıs, yer, konu ve kavramları belirleme becerilerini geliştirici etkinliklerle desteklenir. Bu kapsamda ayetlerin (nüzul sebebi, ana konuları gibi) kısa açıklamalarına öğrenci seviyesine göre yer verilir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
KASIM 04-08 Kasım 2 2. ÜNİTE: ANADOLU’DA İSLAM 1. Türklerin Müslüman Olmaları 12.2.1. Türklerin Müslüman olma sürecini açıklar. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Horasan, Anadolu ve Balkanlar’da İslamiyet’in yayılmasında ribatların, fütüvvet ve ahilik teşkilatlarının rolüne de kısaca değinilir. Atatürk Haftası
KASIM 11-15 Kasım ARA TATİL (11-15 KASIM)
KASIM 18-22 Kasım 2 2. ÜNİTE: ANADOLU’DA İSLAM 1. Türklerin Müslüman Olmaları 12.2.1. Türklerin Müslüman olma sürecini açıklar. 24 Kasım Öğretmenler Günü Anlatım, Soru-Cevap Aktif Gösterim, Uygulama, Grup Çalışması, Okuma, Yazma, Dikte, Rol Yapma, Gösteri Drama, Tekrar Etme Horasan, Anadolu ve Balkanlar’da İslamiyet’in yayılmasında ribatların, fütüvvet ve ahilik teşkilatlarının rolüne de kısaca değinilir.
KASIM 25-29 Kasım 2 2. ÜNİTE: ANADOLU’DA İSLAM 2. Milletimizin İslam Anlayışının Oluşmasında Etkili Olan Bazı Şahsiyetler 12.2.2. Dinî anlayış ve kültürümüzün oluşmasında etkili olan bazı şahsiyetleri tanır. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Dinî anlayış ve kültürümüzün oluşmasında etkili olan şahsiyetlerden, Ebu Hanife, Cafer es-Sadık, Maturidi, Şafii, Eş’ari, Ahmet Yesevi, Mevlana Celaleddin-i Rumi, Ahi Evran, Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre, Sarı Saltuk, Hacı Bayram-ı Veli’ye öğrenci seviyesine göre yer verilir. Dinî anlayış ve kültürümüzün oluşmasında etkili olan şahsiyetlerin ortak değerimiz olduğuna değinilir. Öğretmenler Günü (24 Kasım)
ARALIK 02-06 Aralık 2 2. ÜNİTE: ANADOLU’DA İSLAM 2. Milletimizin İslam Anlayışının Oluşmasında Etkili Olan Bazı Şahsiyetler 12.2.2. Dinî anlayış ve kültürümüzün oluşmasında etkili olan bazı şahsiyetleri... Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Dinî anlayış ve kültürümüzün oluşmasında etkili olan şahsiyetlerden, Ebu Hanife, Cafer es-Sadık, Maturidi, Şafii, Eş’ari, Ahmet Yesevi, Mevlana Celaleddin-i Rumi, Ahi Evran, Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre, Sarı Saltuk, Hacı Bayram-ı Veli’ye öğrenci seviyesine göre yer verilir. Dinî anlayış ve kültürümüzün oluşmasında etkili olan şahsiyetlerin ortak değerimiz olduğuna değinilir. Dünya Engelliler Günü (3 Aralık)
ARALIK 09-13 Aralık 2 2. ÜNİTE: ANADOLU’DA İSLAM 2. Milletimizin İslam Anlayışının Oluşmasında Etkili Olan Bazı Şahsiyetler 12.2.2. Dinî anlayış ve kültürümüzün oluşmasında etkili olan bazı şahsiyetleri... Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Dinî anlayış ve kültürümüzün oluşmasında etkili olan şahsiyetlerden, Ebu Hanife, Cafer es-Sadık, Maturidi, Şafii, Eş’ari, Ahmet Yesevi, Mevlana Celaleddin-i Rumi, Ahi Evran, Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre, Sarı Saltuk, Hacı Bayram-ı Veli’ye öğrenci seviyesine göre yer verilir. Dinî anlayış ve kültürümüzün oluşmasında etkili olan şahsiyetlerin ortak değerimiz olduğuna değinilir.
ARALIK 16-20 Aralık 2 2. ÜNİTE: ANADOLU’DA İSLAM 2. Milletimizin İslam Anlayışının Oluşmasında Etkili Olan Bazı Şahsiyetler 12.2.2. Dinî anlayış ve kültürümüzün oluşmasında etkili olan bazı şahsiyetleri... Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Dinî anlayış ve kültürümüzün oluşmasında etkili olan şahsiyetlerden, Ebu Hanife, Cafer es-Sadık, Maturidi, Şafii, Eş’ari, Ahmet Yesevi, Mevlana Celaleddin-i Rumi, Ahi Evran, Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre, Sarı Saltuk, Hacı Bayram-ı Veli’ye öğrenci seviyesine göre yer verilir. Dinî anlayış ve kültürümüzün oluşmasında etkili olan şahsiyetlerin ortak değerimiz olduğuna değinilir.
ARALIK 23-27 Aralık 2 2. ÜNİTE: ANADOLU’DA İSLAM 3. Kur’an’dan Mesajlar: Nisâ Suresi 69. Ayet 12.2.3. Nisâ suresi 69. ayette verilen mesajları değerlendirir Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Kazanım, öğrencilerin Kur’an-ı Kerim mealini kullanma, Kur’an-ı Kerim’i anlama ve yorumlama, ayetlerde geçen şahıs, yer, konu ve kavramları belirleme becerilerini geliştirici etkinliklerle desteklenir. Bu kapsamda ayetlerin (nüzul sebebi, ana konuları gibi) kısa açıklamalarına öğrenci seviyesine göre yer verilir. Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası
ARALIK 30 Aralık- 03 Ocak 2 3. ÜNİTE: İSLAM DÜŞÜNCESİNDE TASAVVUFİ YORUMLAR 1. Tasavvufi Düşüncenin Oluşumu 12.3.1. İslam düşüncesinde tasavvufi düşüncenin oluşum sürecini değerlendirir. Anlatım, Soru-Cevap Aktif...
OCAK 06-10 Ocak 2 3. ÜNİTE: İSLAM DÜŞÜNCESİNDE TASAVVUFİ YORUMLAR 2. Tasavvufi Düşüncenin Ahlaki Boyutu 12.3.2. Tasavvufi düşüncede ahlaki boyutun önemini fark eder. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Edep ve insan-ı kâmil kavramlarının tasavvufi düşüncedeki yerine de değinilir.
OCAK 13-17 Ocak 2 3. ÜNİTE: İSLAM DÜŞÜNCESİNDE TASAVVUFİ YORUMLAR 3. Kültürümüzde Etkin Olan Tasavvufi Yorumlar 12.3.3. Kültürümüzde etkin olan bazı tasavvufi yorumları tanır. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Yesevilik, Kadirilik, Rifailik, Mevlevilik, Nakşibendilik ve Alevilik-Bektaşilik konularına yer verilir.
OCAK 20-24 Ocak YARI YIL TATİLİ (20 OCAK - 3 ŞUBAT)
OCAK 27-31 Ocak YARI YIL TATİLİ (20 OCAK - 3 ŞUBAT)
ŞUBAT 03-07 Şubat 2 3. ÜNİTE: İSLAM DÜŞÜNCESİNDE TASAVVUFİ YORUMLAR 3. Kültürümüzde Etkin Olan Tasavvufi Yorumlar 12.3.3. Kültürümüzde etkin olan bazı tasavvufi yorumları tanır. Anlatım, Soru-Cevap Aktif Gösterim, Uygulama, Grup Çalışması, Okuma, Yazma, Dikte, Rol Yapma, Gösteri Drama, Tekrar Etme Yesevilik, Kadirilik, Rifailik, Mevlevilik, Nakşibendilik ve Alevilik-Bektaşilik konularına yer verilir.
ŞUBAT 10-14 Şubat 2 3. ÜNİTE: İSLAM DÜŞÜNCESİNDE TASAVVUFİ YORUMLAR 3. Kültürümüzde Etkin Olan Tasavvufi Yorumlar 12.3.3. Kültürümüzde etkin olan bazı tasavvufi yorumları tanır. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Yesevilik, Kadirilik, Rifailik, Mevlevilik, Nakşibendilik ve Alevilik-Bektaşilik konularına yer verilir.
ŞUBAT 17-21 Şubat 2 3. ÜNİTE: İSLAM DÜŞÜNCESİNDE TASAVVUFİ YORUMLAR 3. Kültürümüzde Etkin Olan Tasavvufi Yorumlar 12.3.4. Alevilik-Bektaşilikteki temel kavram ve erkânları tanır. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Cem ve cemevi, musahiplik, razılık ve kul hakkının sorulması, cemde on iki hizmet, semah, gülbank, Hızır ve Muharrem orucu konularına yer verilir. Bu kapsamda, Hacı Bektaş Veli’nin, Bektaşiliğin oluşumu ve Aleviliğin gelişimindeki rolüne, Alevilik-Bektaşilikteki “ocak kültürü”ne, “el ele, el hakka ikrarı”na ve “dört kapı kırk makam”a yer verilir, Bektaşilikte musahipliğe “ikrar ve nasip alma” da denildiğine ve bu kavramın İslam tarihindeki muhacir ensar kardeşliğine dayandırıldığına değinilir. Cemevi, âyin-i cem erkânının yapıldığı, “yol, âdap ve erkân yeri” olarak nitelendirilir, Bektaşilikte ise cemevi yerine “meydan evi” ifadesinin kullanıldığına da değinilir. “Düşkünlükten kaldırma cemi”, “Dardan indirme cemi” ile “Abdal Musa cemi”nden bahsedilir. Âyin-i cem ve cemevi ile ilgili görsellere yer verilir. Alevilik-Bektaşilikte duaların başında, “Bismişah”, sonunda ise “Allah Allah” lafzının söylendiğine değinilir. “Gülbank” konusunda ise “Lokma Duasına” da yer verilir.
ŞUBAT 24-28 Şubat 2 3. ÜNİTE: İSLAM DÜŞÜNCESİNDE TASAVVUFİ YORUMLAR 4. Kur’an’dan Mesajlar: Hucurât Suresi 10. Ayet 12.3.5. Hucurât Suresi 10. ayette verilen mesajları değerlendirir. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Kazanım, öğrencilerin Kur’an-ı Kerim mealini kullanma, Kur’an-ı Kerim’i anlama ve yorumlama, ayetlerde geçen şahıs, yer, konu ve kavramları belirleme becerilerini geliştirici etkinliklerle desteklenir. Bu kapsamda ayetlerin (nüzul sebebi, ana konuları gibi) kısa açıklamalarına öğrenci seviyesine göre yer verilir.
MART 03-07 Mart 2 4. ÜNİTE: GÜNCEL DİNÎ MESELELER 1. Dinî Meselelerin Çözümünde Temel İlke ve Yöntemler 12.4.1. Dinî meselelerin çözümüyle ilgili temel ilke ve yöntemleri analiz eder Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Güncel dinî meselelerin çözümü için öne sürülen ilke ve yöntemlerin, İslâm âlimlerinin üzerinde icma ettiği temel esas ve hükümlere ters düşmemesi, bu önerilerin “zarûrât-ı diniye” adı verilen kesin hükümlere aykırı olmaması gibi ilkelere vurgu yapılır. İslam’ın ortaya koyduğu çözümlerin temel amacının, insanların can, nesil, akıl, mal ve din emniyetini güvence altına almak olduğuna dikkat çekilir. Çözüm önerilerinin fıtrata, yani Allah’ın koyduğu dengeye ve yaratılışa aykırı olmamasına, temel ahlaki değerleri ihlal etmemesi gerektiğine değinilir. Sorunların ele alınmasında, farklı uzmanlık alanlarına ve kolektif akla başvurulmasının önemi üzerinde durulur.
MART 10-14 Mart 2 4. ÜNİTE: GÜNCEL DİNÎ MESELELER 2. İktisadi Hayatla İlgili Meseleler 12.4.2. İslam’ın ekonomik hayatla ilgili ahlaki ölçülerini yorumlar. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... İslam’ın mülkiyet anlayışı, fakirlik problemine bakışı ve fakirliğin çözümü için ortaya koyduğu ilkeler ele alınır. İslam’da İşçi ve işveren haklarına yer verilir. Ayrıca “İş Sağlığı ve Güvenliği” kapsamında “güvenli yaşam” hususuna da değinilir. İstiklâl Marşı'nın Kabulü be Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü (12 Mart)
MART 17-21 Mart 2 4. ÜNİTE: GÜNCEL DİNÎ MESELELER 2. İktisadi Hayatla İlgili Meseleler 12.4.2. İslam’ın ekonomik hayatla ilgili ahlaki ölçülerini yorumlar. 18 Mart Çanakkale Zaferi Anlatım, Soru-Cevap Aktif... İslam’ın mülkiyet anlayışı, fakirlik problemine bakışı ve fakirliğin çözümü için ortaya koyduğu ilkeler ele alınır. İslam’da İşçi ve işveren haklarına yer verilir. Ayrıca “İş Sağlığı ve Güvenliği” kapsamında “güvenli yaşam” hususuna da değinilir. 18 Mart Çanakkale Zaferi, Şehitler Günü
MART 24-28 Mart 2 4. ÜNİTE: GÜNCEL DİNÎ MESELELER 3. Gıda Maddeleri ve Bağımlılıkla İlgili Meseleler 12.4.3. Gıda maddeleri ve bağımlılık konusundaki dinî ve ahlaki ilkeleri açıklar. Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Yiyecek ve içecekler konusunda “Eşyada asıl olan ibahadır.” ilkesi kapsamında “yasakların sınırlı, helaller alanının ise geniş olduğu” vurgulanır. İslam dinine göre yenilmesi ve içilmesi yasaklanmış olan gıdalara örnekler verilir. Yiyecek ve içeceklerle ilgili yasakların delillerine ve hikmetlerine yer verilir. Genetiği ve öz niteliği değiştirilmiş yiyecek ve içeceklerin insanın beden ve ruh sağlığı üzerindeki etkilerine değinilir. Uyuşturucu madde, alkol ve sigara kullanımı ile kumar oynamak gibi bağımlılığa neden olan zararlı alışkanlıklara yer verilir. Dünya Tiyatrolar Günü (27 Mart)
MART 31 Mart- 04 Nisan 2 4. ÜNİTE: GÜNCEL DİNÎ MESELELER 3. Gıda Maddeleri ve Bağımlılıkla İlgili Meseleler 12.4.3. Gıda maddeleri ve bağımlılık konusundaki dinî ve ahlaki ilkeleri... Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Yiyecek ve içecekler konusunda “Eşyada asıl olan ibahadır.” ilkesi kapsamında “yasakların sınırlı, helaller alanının ise geniş olduğu” vurgulanır. İslam dinine göre yenilmesi ve içilmesi yasaklanmış olan gıdalara örnekler verilir. Yiyecek ve içeceklerle ilgili yasakların delillerine ve hikmetlerine yer verilir. Genetiği ve öz niteliği değiştirilmiş yiyecek ve içeceklerin insanın beden ve ruh sağlığı üzerindeki etkilerine değinilir. Uyuşturucu madde, alkol ve sigara kullanımı ile kumar oynamak gibi bağımlılığa neden olan zararlı alışkanlıklara yer verilir. Kütüphaneler Haftası, Dünya Otizm Farkındalık Günü (2 Nisan)
NİSAN 07-11 Nisan ARA TATİL (31 MART - 4 NİSAN)
NİSAN 14-18 Nisan 2 4. ÜNİTE: GÜNCEL DİNÎ MESELELER 4. Sağlık ve Tıpla İlgili Meseleler 12.4.4. Sağlık ve tıpla ilgili bazı meseleleri dinî ve ahlaki ölçüler çerçevesinde yorumlar. Anlatım, Soru-Cevap Aktif Gösterim, Uygulama, Grup Çalışması, Okuma, Yazma, Dikte, Rol Yapma, Gösteri Drama, Tekrar Etme Otopsi, ötenazi, organ nakli, kan bağışı, haram maddelerle tedavi ve intihar konularına ayrıntıya girilmeden öğrenci seviyesi dikkate alınarak yer verilir.
NİSAN 21-25 Nisan 2 4. ÜNİTE: GÜNCEL DİNÎ MESELELER 5. Kur’an’dan Mesajlar: En’âm suresi 151-152. Ayetler 12.4.5. En’âm suresi 151-152. ayetlerde verilen mesajları değerlendirir. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Kazanım, öğrencilerin Kur’an-ı Kerim mealini kullanma, Kur’an-ı Kerim’i anlama ve yorumlama, ayetlerde geçen şahıs, yer, konu ve kavramları belirleme becerilerini geliştirici etkinliklerle desteklenir. Bu kapsamda ayetlerin (nüzul sebebi, ana konuları gibi) kısa açıklamalarına öğrenci seviyesine göre yer verilir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
NİSAN 28 Nisan- 02 Mayıs 2 5. ÜNİTE: Hint ve Çin Dinleri 1. Hinduizm 12.5.1. Hinduizm’in doğuşunu ve gelişim sürecini özetler. Kût'ül Amâre Zaferi (29 Nisan) 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Hinduizm’in, tarihçesine, inanç esaslarına, ritüellerine, sembollerine ve kutsal mekânlarına yer verilir. Kût'ül Amâre Zaferi (29 Nisan), 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü
MAYIS 05-09 Mayıs 2 5. ÜNİTE: Hint ve Çin Dinleri 1. Hinduizm 12.5.1. Hinduizm’in doğuşunu ve gelişim sürecini özetler. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Hinduizm’in, tarihçesine, inanç esaslarına, ritüellerine, sembollerine ve kutsal mekânlarına yer verilir.
MAYIS 12-16 Mayıs 2 5. ÜNİTE: Hint ve Çin Dinleri 2. Budizm 12.5.2. Budizm’in doğuşunu ve gelişim sürecini özetler. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Budizm’in, tarihçesine, inanç esaslarına, ritüellerine, sembollerine ve kutsal mekânlarına yer verilir.
MAYIS 19-23 Mayıs 2 5. ÜNİTE: Hint ve Çin Dinleri 2. Budizm 12.5.2. Budizm’in doğuşunu ve gelişim sürecini özetler. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Budizm’in, tarihçesine, inanç esaslarına, ritüellerine, sembollerine ve kutsal mekânlarına yer verilir. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı
MAYIS 26-30 Mayıs 2 5. ÜNİTE: Hint ve Çin Dinleri 3. Konfüçyanizm 12.5.3. Konfüçyanizm’in doğuşunu ve gelişim sürecini özetler. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Konfüçyanizm’in, tarihçesine, inanç esaslarına, ritüellerine, sembollerine ve kutsal mekânlarına yer verilir. İstanbul'un Fethi (29 Mayıs)
HAZİRAN 02-06 Haziran 2 5. ÜNİTE: Hint ve Çin Dinleri 3. Konfüçyanizm 12.5.3. Konfüçyanizm’in doğuşunu ve gelişim sürecini özetler. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Konfüçyanizm’in, tarihçesine, inanç esaslarına, ritüellerine, sembollerine ve kutsal mekânlarına yer verilir.
HAZİRAN 09-13 Haziran 2 5. ÜNİTE: Hint ve Çin Dinleri 4. Taoizm 12.5.4. Taoizm’in doğuşunu ve gelişim sürecini özetler. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Taoizm’in, tarihçesine, inanç esaslarına, ritüellerine, sembollerine ve kutsal mekânlarına yer verilir.

  • Bu plan Talim Terbiye Kurulunun yayınladığı Çerçeve Öğretim Programı ve Ders Bilgi Formlarına göre hazırlanmıştır.
  • Atatürkçülük konuları ile ilgili olarak Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 2104 ve 2488 sayılı Tebliğler Dergisinden yararlanılmıştır.

.......................................
Ders Öğretmeni

......................................
Ders Öğretmeni

......................................
Ders Öğretmeni

......................................
Ders Öğretmeni

..../..../2024
UYGUNDUR

......................................
Okul Müdürü