2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ..........................................................................
8. SINIF DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

Ay Hafta Saat Ünite Konu Kazanım Kazanım Açıklaması Etkinlik
EYLÜL
1. Hafta:
09-13 Eylül
2 1. TEMA: ETKİNLİKLER 1. DERS: Kulüpler »Kelime ve Kavramlar »Etkinlikler DİNLEME-ANLAMA »1. Dinlediği, tema konularına ilişkin kısa, basit metinleri/diyalogları anlamlandırır. »2. Dinlediklerinde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu tanır. »3. Duyduğu/dinlediği sözcükleri/cümleleri birbirine bağlayan bağlaçları tanır. KONUŞMA »1. Karşılıklı konuşmalarda ihtiyaçlarını ifade eder. »2. Konuşmalarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. »3. İletişim esnasında sözcük öbeklerini ve basit cümleleri birbirine bağlamak için temel bağlaçları kullanır. »4. Konuşmalarında betimlemeler yapar. OKUMA-ANLAMA »1. Okuduğu metinlerdeki/diyaloglardaki olayların oluş sırasını belirler. »2. Açık ve basit yazılı yönergeleri anlamlandırır. »3. Okuduğu metinlerde/diyaloglarda geçen temel bağlaçları tanır. »4. Tam saat ve buçuk saatleri tanır. YAZMA »1. Yazılarında betimleyici ifadeler kullanır. »2. Basit ve açık yönergeler yazar. »3. Tema konuları ile ilgili ifadeleri duyduğunda yazar. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü
EYLÜL
2. Hafta:
16-20 Eylül
2 1. TEMA: ETKİNLİKLER »Diyalog Metni »Alıştırma Etkinlikleri DİNLEME-ANLAMA »1. Dinlediği, tema konularına ilişkin kısa, basit metinleri/diyalogları anlamlandırır. »2. Dinlediklerinde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu tanır. »3. Duyduğu/dinlediği sözcükleri/cümleleri birbirine bağlayan bağlaçları tanır. KONUŞMA »1. Karşılıklı konuşmalarda ihtiyaçlarını ifade eder. »2. Konuşmalarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. »3. İletişim esnasında sözcük öbeklerini ve basit cümleleri birbirine bağlamak için temel bağlaçları kullanır. »4. Konuşmalarında betimlemeler yapar. OKUMA-ANLAMA »1. Okuduğu metinlerdeki/diyaloglardaki olayların oluş sırasını belirler. »2. Açık ve basit yazılı yönergeleri anlamlandırır. »3. Okuduğu metinlerde/diyaloglarda geçen temel bağlaçları tanır. »4. Tam saat ve buçuk saatleri tanır. YAZMA »1. Yazılarında betimleyici ifadeler kullanır. »2. Basit ve açık yönergeler yazar. »3. Tema konuları ile ilgili ifadeleri duyduğunda yazar. Gaziler Günü (19 Eylül), İlköğretim Haftası
EYLÜL
3. Hafta:
23-27 Eylül
2 1. TEMA: ETKİNLİKLER 2. DERS: Tiyatro »Kelime ve Kavramlar »Etkinlikler DİNLEME-ANLAMA »1. Dinlediği, tema konularına ilişkin kısa, basit metinleri/diyalogları anlamlandırır. »2. Dinlediklerinde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu tanır. »3. Duyduğu/dinlediği sözcükleri/cümleleri birbirine bağlayan bağlaçları tanır. KONUŞMA »1. Karşılıklı konuşmalarda ihtiyaçlarını ifade eder. »2. Konuşmalarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. »3. İletişim esnasında sözcük öbeklerini ve basit cümleleri birbirine bağlamak için temel bağlaçları kullanır. »4. Konuşmalarında betimlemeler yapar. OKUMA-ANLAMA »1. Okuduğu metinlerdeki/diyaloglardaki olayların oluş sırasını belirler. »2. Açık ve basit yazılı yönergeleri anlamlandırır. »3. Okuduğu metinlerde/diyaloglarda geçen temel bağlaçları tanır. »4. Tam saat ve buçuk saatleri tanır. YAZMA »1. Yazılarında betimleyici ifadeler kullanır. »2. Basit ve açık yönergeler yazar. »3. Tema konuları ile ilgili ifadeleri duyduğunda yazar.
EYLÜL
4. Hafta:
30 Eylül- 04 Ekim
2 1. TEMA: ETKİNLİKLER »Diyalog Metni »Alıştırma Etkinlikleri DİNLEME-ANLAMA »1. Dinlediği, tema konularına ilişkin kısa, basit metinleri/diyalogları anlamlandırır. »2. Dinlediklerinde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu tanır. »3. Duyduğu/dinlediği sözcükleri/cümleleri birbirine bağlayan bağlaçları tanır. KONUŞMA »1. Karşılıklı konuşmalarda ihtiyaçlarını ifade eder. »2. Konuşmalarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. »3. İletişim esnasında sözcük öbeklerini ve basit cümleleri birbirine bağlamak için temel bağlaçları kullanır. »4. Konuşmalarında betimlemeler yapar. OKUMA-ANLAMA »1. Okuduğu metinlerdeki/diyaloglardaki olayların oluş sırasını belirler. »2. Açık ve basit yazılı yönergeleri anlamlandırır. »3. Okuduğu metinlerde/diyaloglarda geçen temel bağlaçları tanır. »4. Tam saat ve buçuk saatleri tanır. YAZMA »1. Yazılarında betimleyici ifadeler kullanır. »2. Basit ve açık yönergeler yazar. »3. Tema konuları ile ilgili ifadeleri duyduğunda yazar. Hayvanları Koruma Günü (4 Ekim)
EKIM
5. Hafta:
07-11 Ekim
2 1. TEMA: ETKİNLİKLER 3. KONU: Gezi »Kelime ve Kavramlar »Etkinlikler DİNLEME-ANLAMA »1. Dinlediği, tema konularına ilişkin kısa, basit metinleri/diyalogları anlamlandırır. »2. Dinlediklerinde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu tanır. »3. Duyduğu/dinlediği sözcükleri/cümleleri birbirine bağlayan bağlaçları tanır. KONUŞMA »1. Karşılıklı konuşmalarda ihtiyaçlarını ifade eder. »2. Konuşmalarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. »3. İletişim esnasında sözcük öbeklerini ve basit cümleleri birbirine bağlamak için temel bağlaçları kullanır. »4. Konuşmalarında betimlemeler yapar. OKUMA-ANLAMA »1. Okuduğu metinlerdeki/diyaloglardaki olayların oluş sırasını belirler. »2. Açık ve basit yazılı yönergeleri anlamlandırır. »3. Okuduğu metinlerde/diyaloglarda geçen temel bağlaçları tanır. »4. Tam saat ve buçuk saatleri tanır. YAZMA »1. Yazılarında betimleyici ifadeler kullanır. »2. Basit ve açık yönergeler yazar. »3. Tema konuları ile ilgili ifadeleri duyduğunda yazar.
EKIM
6. Hafta:
14-18 Ekim
2 1. TEMA: ETKİNLİKLER »Diyalog Metni »Alıştırma Etkinlikleri DİNLEME-ANLAMA »1. Dinlediği, tema konularına ilişkin kısa, basit metinleri/diyalogları anlamlandırır. »2. Dinlediklerinde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu tanır. »3. Duyduğu/dinlediği sözcükleri/cümleleri birbirine bağlayan bağlaçları tanır. KONUŞMA »1. Karşılıklı konuşmalarda ihtiyaçlarını ifade eder. »2. Konuşmalarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. »3. İletişim esnasında sözcük öbeklerini ve basit cümleleri birbirine bağlamak için temel bağlaçları kullanır. »4. Konuşmalarında betimlemeler yapar. OKUMA-ANLAMA »1. Okuduğu metinlerdeki/diyaloglardaki olayların oluş sırasını belirler. »2. Açık ve basit yazılı yönergeleri anlamlandırır. »3. Okuduğu metinlerde/diyaloglarda geçen temel bağlaçları tanır. »4. Tam saat ve buçuk saatleri tanır. YAZMA »1. Yazılarında betimleyici ifadeler kullanır. »2. Basit ve açık yönergeler yazar. »3. Tema konuları ile ilgili ifadeleri duyduğunda yazar.
EKIM
7. Hafta:
21-25 Ekim
2 2. TEMA: KÜLTÜR VE SANAT 1. DERS: Edebiyat »Kelime ve Kavramlar »Etkinlikler DİNLEME-ANLAMA »1. Dinlediği kültür sanatla ilgili metinleri anlamlandırır. »2. Dinlediklerinde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu tanır. »3. Dinlediği olayın devamını ve sonucunu tahmin eder. »4. Dinlediği konuya uygun başlık belirler. KONUŞMA »1. Konuşmalarında betimlemeler yapar. »2. İletişim esnasında temel kalıp ifadelerden faydalanır. »3. Hoşlanıp hoşlanmadıkları hakkında konuşur. »4. Olayları oluş sırasına göre anlatır. OKUMA-ANLAMA »1. Okuduğu metinlerdeki/diyaloglardaki olayların oluş sırasını belirler. »2. Kısa ve basit kurgulu hikâyelerde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu belirler. »3. Basit betimlemeleri tanır. YAZMA »1. Yazılarında betimleyici ifadeler kullanır. »2. Basit ve açık yönergeler yazar. »3. Tema konuları ile ilgili ifadeleri duyduğunda yazar.
EKIM
8. Hafta:
28 Ekim- 01 Kasım
2 2. TEMA: KÜLTÜR VE SANAT »Diyalog Metni »Alıştırma Etkinlikleri DİNLEME-ANLAMA »1. Dinlediği kültür sanatla ilgili metinleri anlamlandırır. »2. Dinlediklerinde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu tanır. »3. Dinlediği olayın devamını ve sonucunu tahmin eder. »4. Dinlediği konuya uygun başlık belirler. KONUŞMA »1. Konuşmalarında betimlemeler yapar. »2. İletişim esnasında temel kalıp ifadelerden faydalanır. »3. Hoşlanıp hoşlanmadıkları hakkında konuşur. »4. Olayları oluş sırasına göre anlatır. OKUMA-ANLAMA »1. Okuduğu metinlerdeki/diyaloglardaki olayların oluş sırasını belirler. »2. Kısa ve basit kurgulu hikâyelerde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu belirler. »3. Basit betimlemeleri tanır. YAZMA »1. Yazılarında betimleyici ifadeler kullanır. »2. Basit ve açık yönergeler yazar. »3. Tema konuları ile ilgili ifadeleri duyduğunda yazar. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
KASIM
9. Hafta:
04-08 Kasım
2 2. TEMA: KÜLTÜR VE SANAT 2. DERS: Kitap Furarında »Kelime ve Kavramlar »Etkinlikler»Diyalog Metni »Alıştırma Etkinlikleri DİNLEME-ANLAMA »1. Dinlediği kültür sanatla ilgili metinleri anlamlandırır. »2. Dinlediklerinde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu tanır. »3. Dinlediği olayın devamını ve sonucunu tahmin eder. »4. Dinlediği konuya uygun başlık belirler. KONUŞMA »1. Konuşmalarında betimlemeler yapar. »2. İletişim esnasında temel kalıp ifadelerden faydalanır. »3. Hoşlanıp hoşlanmadıkları hakkında konuşur. »4. Olayları oluş sırasına göre anlatır. OKUMA-ANLAMA »1. Okuduğu metinlerdeki/diyaloglardaki olayların oluş sırasını belirler. »2. Kısa ve basit kurgulu hikâyelerde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu belirler. »3. Basit betimlemeleri tanır. YAZMA »1. Yazılarında betimleyici ifadeler kullanır. »2. Basit ve açık yönergeler yazar. »3. Tema konuları ile ilgili ifadeleri duyduğunda yazar. Atatürk Haftası
KASIM
10. Hafta:
11-15 Kasım
2 1. Dönem Ara Tatili 1. Dönem Ara Tatili 1. Dönem Ara Tatili
KASIM
11. Hafta:
18-22 Kasım
2 2. TEMA: KÜLTÜR VE SANAT 3. KONU: El Sanatları »Kelime ve Kavramlar »Etkinlikler DİNLEME-ANLAMA »1. Dinlediği kültür sanatla ilgili metinleri anlamlandırır. »2. Dinlediklerinde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu tanır. »3. Dinlediği olayın devamını ve sonucunu tahmin eder. »4. Dinlediği konuya uygun başlık belirler. KONUŞMA »1. Konuşmalarında betimlemeler yapar. »2. İletişim esnasında temel kalıp ifadelerden faydalanır. »3. Hoşlanıp hoşlanmadıkları hakkında konuşur. »4. Olayları oluş sırasına göre anlatır. OKUMA-ANLAMA »1. Okuduğu metinlerdeki/diyaloglardaki olayların oluş sırasını belirler. »2. Kısa ve basit kurgulu hikâyelerde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu belirler. »3. Basit betimlemeleri tanır. YAZMA »1. Yazılarında betimleyici ifadeler kullanır. »2. Basit ve açık yönergeler yazar. »3. Tema konuları ile ilgili ifadeleri duyduğunda yazar.
KASIM
12. Hafta:
25-29 Kasım
2 2. TEMA: KÜLTÜR VE SANAT »Diyalog Metni »Alıştırma Etkinlikleri DİNLEME-ANLAMA »1. Dinlediği kültür sanatla ilgili metinleri anlamlandırır. »2. Dinlediklerinde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu tanır. »3. Dinlediği olayın devamını ve sonucunu tahmin eder. »4. Dinlediği konuya uygun başlık belirler. KONUŞMA »1. Konuşmalarında betimlemeler yapar. »2. İletişim esnasında temel kalıp ifadelerden faydalanır. »3. Hoşlanıp hoşlanmadıkları hakkında konuşur. »4. Olayları oluş sırasına göre anlatır. OKUMA-ANLAMA »1. Okuduğu metinlerdeki/diyaloglardaki olayların oluş sırasını belirler. »2. Kısa ve basit kurgulu hikâyelerde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu belirler. »3. Basit betimlemeleri tanır. YAZMA »1. Yazılarında betimleyici ifadeler kullanır. »2. Basit ve açık yönergeler yazar. »3. Tema konuları ile ilgili ifadeleri duyduğunda yazar. Öğretmenler Günü (24 Kasım)
ARALIK
13. Hafta:
02-06 Aralık
2 3. TEMA: DEĞERLERİM 1. DERS: Dostluk »Kelime ve Kavramlar »Etkinlikler DİNLEME-ANLAMA »1. Dinlediklerinde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu belirler. »2. Dinlediği, günlük hayatta sık kullanılan somut, bildik konularla ilgili kısa, basit metinleri/diyalogları anlamlandırır. »3. Dinlediği değerler ile ilgili metinleri/diyalogları anlamlandırır. »4. Dinlediği kısa mesaj ve duyuruları anlamlandırır. KONUŞMA »1. Konuşmalarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. »2. Diyaloglarında gündelik nezaket ve hitap biçimlerini kullanır. OKUMA-ANLAMA »1. Okuduğu metinlerde/diyaloglarda geçen bağlaçları anlamlandırır. »2. Okuduğu metinlerde/ diyaloglarda geçen yeni kelimeleri önceden öğrendiği kalıp ifadelerle birlikte kullanır. »3. Okuduğu metinlerdeki/diyaloglardaki olayların oluş sırasını belirler. YAZMA »1. Basit tebrik veya kutlama mesajı yazar. »2. Sözcük öbeklerini ve basit kısa cümleleri bağlaçlarla bağlar. »3. Tema konuları ile ilgili ifadeleri duyduğunda yazar Dünya Engelliler Günü (3 Aralık)
ARALIK
14. Hafta:
09-13 Aralık
2 3. TEMA: DEĞERLERİM »Diyalog Metni »Alıştırma Etkinlikleri DİNLEME-ANLAMA »1. Dinlediklerinde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu belirler. »2. Dinlediği, günlük hayatta sık kullanılan somut, bildik konularla ilgili kısa, basit metinleri/diyalogları anlamlandırır. »3. Dinlediği değerler ile ilgili metinleri/diyalogları anlamlandırır. »4. Dinlediği kısa mesaj ve duyuruları anlamlandırır. KONUŞMA »1. Konuşmalarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. »2. Diyaloglarında gündelik nezaket ve hitap biçimlerini kullanır. OKUMA-ANLAMA »1. Okuduğu metinlerde/diyaloglarda geçen bağlaçları anlamlandırır. »2. Okuduğu metinlerde/ diyaloglarda geçen yeni kelimeleri önceden öğrendiği kalıp ifadelerle birlikte kullanır. »3. Okuduğu metinlerdeki/diyaloglardaki olayların oluş sırasını belirler. YAZMA »1. Basit tebrik veya kutlama mesajı yazar. »2. Sözcük öbeklerini ve basit kısa cümleleri bağlaçlarla bağlar. »3. Tema konuları ile ilgili ifadeleri duyduğunda yazar
ARALIK
15. Hafta:
16-20 Aralık
2 3. TEMA: DEĞERLERİM 2. DERS: Yardımlaşma »Kelime ve Kavramlar »Etkinlikler DİNLEME-ANLAMA »1. Dinlediklerinde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu belirler. »2. Dinlediği, günlük hayatta sık kullanılan somut, bildik konularla ilgili kısa, basit metinleri/diyalogları anlamlandırır. »3. Dinlediği değerler ile ilgili metinleri/diyalogları anlamlandırır. »4. Dinlediği kısa mesaj ve duyuruları anlamlandırır. KONUŞMA »1. Konuşmalarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. »2. Diyaloglarında gündelik nezaket ve hitap biçimlerini kullanır. OKUMA-ANLAMA »1. Okuduğu metinlerde/diyaloglarda geçen bağlaçları anlamlandırır. »2. Okuduğu metinlerde/ diyaloglarda geçen yeni kelimeleri önceden öğrendiği kalıp ifadelerle birlikte kullanır. »3. Okuduğu metinlerdeki/diyaloglardaki olayların oluş sırasını belirler. YAZMA »1. Basit tebrik veya kutlama mesajı yazar. »2. Sözcük öbeklerini ve basit kısa cümleleri bağlaçlarla bağlar. »3. Tema konuları ile ilgili ifadeleri duyduğunda yazar
ARALIK
16. Hafta:
23-27 Aralık
2 3. TEMA: DEĞERLERİM »Diyalog Metni »Alıştırma Etkinlikleri DİNLEME-ANLAMA »1. Dinlediklerinde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu belirler. »2. Dinlediği, günlük hayatta sık kullanılan somut, bildik konularla ilgili kısa, basit metinleri/diyalogları anlamlandırır. »3. Dinlediği değerler ile ilgili metinleri/diyalogları anlamlandırır. »4. Dinlediği kısa mesaj ve duyuruları anlamlandırır. KONUŞMA »1. Konuşmalarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. »2. Diyaloglarında gündelik nezaket ve hitap biçimlerini kullanır. OKUMA-ANLAMA »1. Okuduğu metinlerde/diyaloglarda geçen bağlaçları anlamlandırır. »2. Okuduğu metinlerde/ diyaloglarda geçen yeni kelimeleri önceden öğrendiği kalıp ifadelerle birlikte kullanır. »3. Okuduğu metinlerdeki/diyaloglardaki olayların oluş sırasını belirler. YAZMA »1. Basit tebrik veya kutlama mesajı yazar. »2. Sözcük öbeklerini ve basit kısa cümleleri bağlaçlarla bağlar. »3. Tema konuları ile ilgili ifadeleri duyduğunda yazar Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası
ARALIK
17. Hafta:
30 Aralık- 03 Ocak
2 3. TEMA: DEĞERLERİM 3. KONU: Bayramlar »Kelime ve Kavramlar »Etkinlikler DİNLEME-ANLAMA »1. Dinlediklerinde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu belirler. »2. Dinlediği, günlük hayatta sık kullanılan somut, bildik konularla ilgili kısa, basit metinleri/diyalogları anlamlandırır. »3. Dinlediği değerler ile ilgili metinleri/diyalogları anlamlandırır. »4. Dinlediği kısa mesaj ve duyuruları anlamlandırır. KONUŞMA »1. Konuşmalarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. »2. Diyaloglarında gündelik nezaket ve hitap biçimlerini kullanır. OKUMA-ANLAMA »1. Okuduğu metinlerde/diyaloglarda geçen bağlaçları anlamlandırır. »2. Okuduğu metinlerde/ diyaloglarda geçen yeni kelimeleri önceden öğrendiği kalıp ifadelerle birlikte kullanır. »3. Okuduğu metinlerdeki/diyaloglardaki olayların oluş sırasını belirler. YAZMA »1. Basit tebrik veya kutlama mesajı yazar. »2. Sözcük öbeklerini ve basit kısa cümleleri bağlaçlarla bağlar. »3. Tema konuları ile ilgili ifadeleri duyduğunda yazar
OCAK
18. Hafta:
06-10 Ocak
2 3. TEMA: DEĞERLERİM »Diyalog Metni »Alıştırma Etkinlikleri DİNLEME-ANLAMA »1. Dinlediklerinde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu belirler. »2. Dinlediği, günlük hayatta sık kullanılan somut, bildik konularla ilgili kısa, basit metinleri/diyalogları anlamlandırır. »3. Dinlediği değerler ile ilgili metinleri/diyalogları anlamlandırır. »4. Dinlediği kısa mesaj ve duyuruları anlamlandırır. KONUŞMA »1. Konuşmalarında sebep-sonuç ilişkileri kurar. »2. Diyaloglarında gündelik nezaket ve hitap biçimlerini kullanır. OKUMA-ANLAMA »1. Okuduğu metinlerde/diyaloglarda geçen bağlaçları anlamlandırır. »2. Okuduğu metinlerde/ diyaloglarda geçen yeni kelimeleri önceden öğrendiği kalıp ifadelerle birlikte kullanır. »3. Okuduğu metinlerdeki/diyaloglardaki olayların oluş sırasını belirler. YAZMA »1. Basit tebrik veya kutlama mesajı yazar. »2. Sözcük öbeklerini ve basit kısa cümleleri bağlaçlarla bağlar. »3. Tema konuları ile ilgili ifadeleri duyduğunda yazar
OCAK
19. Hafta:
13-17 Ocak
2 4. TEMA: DOĞA 1. DERS: Çevrenin Önemi »Kelime ve Kavramlar »Etkinlikler DİNLEME-ANLAMA »1. Dinlediklerinde konuyu sebep-sonuç ilişkisi içerisinde anlamlandırır. »2. Dinlediklerinden çıkardığı ibareleri cümle içinde kullanır. »3. Dinlediklerinde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu belirler. »4. Dinlediklerinde olayın devamını ve sonucunu tahmin eder. KONUŞMA »1. Yaşadığı yer/çevre hakkında bilgi verir. »2. Sözlü ifade esnasında basit betimlemeler yapar. OKUMA-ANLAMA »1. Günlük dil ile yazılmış, ortak uluslararası sözcükleri içeren kısa ve basit yazılı metinleri/diyalogları anlamlandırır. »2. Okuduğu metinlerdeki/diyaloglardaki olayların oluş sırasını belirler. »3. Okuduğu metinde/diyalogda geçen kelimelerden yola çıkarak metine ait temayı görselleştirir. YAZMA »1. Kendisi veya çevresiyle ilgili basit cümleler yazar. »2. Tema konuları ile ilgili ifadeleri duyduğunda yazar.
OCAK
20. Hafta:
20-24 Ocak
2 Yarıyıl Tatili Yarıyıl Tatili Yarıyıl Tatili
OCAK
21. Hafta:
27-31 Ocak
2 Yarıyıl Tatili Yarıyıl Tatili Yarıyıl Tatili
ŞUBAT
22. Hafta:
03-07 Şubat
2 4. TEMA: DOĞA »Diyalog Metni »Alıştırma Etkinlikleri DİNLEME-ANLAMA »1. Dinlediklerinde konuyu sebep-sonuç ilişkisi içerisinde anlamlandırır. »2. Dinlediklerinden çıkardığı ibareleri cümle içinde kullanır. »3. Dinlediklerinde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu belirler. »4. Dinlediklerinde olayın devamını ve sonucunu tahmin eder. KONUŞMA »1. Yaşadığı yer/çevre hakkında bilgi verir. »2. Sözlü ifade esnasında basit betimlemeler yapar. OKUMA-ANLAMA »1. Günlük dil ile yazılmış, ortak uluslararası sözcükleri içeren kısa ve basit yazılı metinleri/diyalogları anlamlandırır. »2. Okuduğu metinlerdeki/diyaloglardaki olayların oluş sırasını belirler. »3. Okuduğu metinde/diyalogda geçen kelimelerden yola çıkarak metine ait temayı görselleştirir. YAZMA »1. Kendisi veya çevresiyle ilgili basit cümleler yazar. »2. Tema konuları ile ilgili ifadeleri duyduğunda yazar.
ŞUBAT
23. Hafta:
10-14 Şubat
2 4. TEMA: DOĞA 2. DERS: Hayvan Sevgisi »Kelime ve Kavramlar »Etkinlikler DİNLEME-ANLAMA »1. Dinlediklerinde konuyu sebep-sonuç ilişkisi içerisinde anlamlandırır. »2. Dinlediklerinden çıkardığı ibareleri cümle içinde kullanır. »3. Dinlediklerinde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu belirler. »4. Dinlediklerinde olayın devamını ve sonucunu tahmin eder. KONUŞMA »1. Yaşadığı yer/çevre hakkında bilgi verir. »2. Sözlü ifade esnasında basit betimlemeler yapar. OKUMA-ANLAMA »1. Günlük dil ile yazılmış, ortak uluslararası sözcükleri içeren kısa ve basit yazılı metinleri/diyalogları anlamlandırır. »2. Okuduğu metinlerdeki/diyaloglardaki olayların oluş sırasını belirler. »3. Okuduğu metinde/diyalogda geçen kelimelerden yola çıkarak metine ait temayı görselleştirir. YAZMA »1. Kendisi veya çevresiyle ilgili basit cümleler yazar. »2. Tema konuları ile ilgili ifadeleri duyduğunda yazar.
ŞUBAT
24. Hafta:
17-21 Şubat
2 4. TEMA: DOĞA »Diyalog Metni »Alıştırma Etkinlikleri DİNLEME-ANLAMA »1. Dinlediklerinde konuyu sebep-sonuç ilişkisi içerisinde anlamlandırır. »2. Dinlediklerinden çıkardığı ibareleri cümle içinde kullanır. »3. Dinlediklerinde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu belirler. »4. Dinlediklerinde olayın devamını ve sonucunu tahmin eder. KONUŞMA »1. Yaşadığı yer/çevre hakkında bilgi verir. »2. Sözlü ifade esnasında basit betimlemeler yapar. OKUMA-ANLAMA »1. Günlük dil ile yazılmış, ortak uluslararası sözcükleri içeren kısa ve basit yazılı metinleri/diyalogları anlamlandırır. »2. Okuduğu metinlerdeki/diyaloglardaki olayların oluş sırasını belirler. »3. Okuduğu metinde/diyalogda geçen kelimelerden yola çıkarak metine ait temayı görselleştirir. YAZMA »1. Kendisi veya çevresiyle ilgili basit cümleler yazar. »2. Tema konuları ile ilgili ifadeleri duyduğunda yazar.
ŞUBAT
25. Hafta:
24-28 Şubat
2 4. TEMA: DOĞA 3. KONU: Doğal Afetler »Kelime ve Kavramlar »Etkinlikler DİNLEME-ANLAMA »1. Dinlediklerinde konuyu sebep-sonuç ilişkisi içerisinde anlamlandırır. »2. Dinlediklerinden çıkardığı ibareleri cümle içinde kullanır. »3. Dinlediklerinde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu belirler. »4. Dinlediklerinde olayın devamını ve sonucunu tahmin eder. KONUŞMA »1. Yaşadığı yer/çevre hakkında bilgi verir. »2. Sözlü ifade esnasında basit betimlemeler yapar. OKUMA-ANLAMA »1. Günlük dil ile yazılmış, ortak uluslararası sözcükleri içeren kısa ve basit yazılı metinleri/diyalogları anlamlandırır. »2. Okuduğu metinlerdeki/diyaloglardaki olayların oluş sırasını belirler. »3. Okuduğu metinde/diyalogda geçen kelimelerden yola çıkarak metine ait temayı görselleştirir. YAZMA »1. Kendisi veya çevresiyle ilgili basit cümleler yazar. »2. Tema konuları ile ilgili ifadeleri duyduğunda yazar.
MART
26. Hafta:
03-07 Mart
2 4. TEMA: DOĞA »Diyalog Metni »Alıştırma Etkinlikleri DİNLEME-ANLAMA »1. Dinlediklerinde konuyu sebep-sonuç ilişkisi içerisinde anlamlandırır. »2. Dinlediklerinden çıkardığı ibareleri cümle içinde kullanır. »3. Dinlediklerinde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu belirler. »4. Dinlediklerinde olayın devamını ve sonucunu tahmin eder. KONUŞMA »1. Yaşadığı yer/çevre hakkında bilgi verir. »2. Sözlü ifade esnasında basit betimlemeler yapar. OKUMA-ANLAMA »1. Günlük dil ile yazılmış, ortak uluslararası sözcükleri içeren kısa ve basit yazılı metinleri/diyalogları anlamlandırır. »2. Okuduğu metinlerdeki/diyaloglardaki olayların oluş sırasını belirler. »3. Okuduğu metinde/diyalogda geçen kelimelerden yola çıkarak metine ait temayı görselleştirir. YAZMA »1. Kendisi veya çevresiyle ilgili basit cümleler yazar. »2. Tema konuları ile ilgili ifadeleri duyduğunda yazar.
MART
27. Hafta:
10-14 Mart
2 5. TEMA: SPOR 1. DERS: Spor Tarihi »Kelime ve Kavramlar »Etkinlikler DİNLEME-ANLAMA »1. Dinlediklerinde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu belirler. »2. Dinlediklerinde olayın devamını ve sonucunu tahmin eder. »3. Tanıdık durumlardaki basit nesnel bilgilerle sayısal verileri tanır. KONUŞMA »1. Yalın ve somut bir iletişime yönelik başlatılmış bir konuşmayı tamamlar. »2. Karşılıklı konuşma esnasında basit ifadelerle nerede bulunduğunu ya da nereye gideceğini tarif eder. OKUMA-ANLAMA »1. Okuduğu metinlerdeki/diyaloglardaki sayısal bilgileri ayırt eder. »2. Kısa ve basit kurgulu hikâyelerde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu belirler. »3. Okuduğu konuya uygun başlık belirler. »4. Konuyla ilgili basit şarkılar söyler YAZMA »1. Spor, ilk yardım, zihin sporları ile ilgili basit cümleler yazar. »2. Tema konuları ile ilgili ifadeleri duyduğunda yazar. »3. Basit ve açık yönergeler yazar. İstiklâl Marşı'nın Kabulü be Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü (12 Mart)
MART
28. Hafta:
17-21 Mart
2 5. TEMA: SPOR »Diyalog Metni »Alıştırma Etkinlikleri DİNLEME-ANLAMA »1. Dinlediklerinde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu belirler. »2. Dinlediklerinde olayın devamını ve sonucunu tahmin eder. »3. Tanıdık durumlardaki basit nesnel bilgilerle sayısal verileri tanır. KONUŞMA »1. Yalın ve somut bir iletişime yönelik başlatılmış bir konuşmayı tamamlar. »2. Karşılıklı konuşma esnasında basit ifadelerle nerede bulunduğunu ya da nereye gideceğini tarif eder. OKUMA-ANLAMA »1. Okuduğu metinlerdeki/diyaloglardaki sayısal bilgileri ayırt eder. »2. Kısa ve basit kurgulu hikâyelerde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu belirler. »3. Okuduğu konuya uygun başlık belirler. »4. Konuyla ilgili basit şarkılar söyler YAZMA »1. Spor, ilk yardım, zihin sporları ile ilgili basit cümleler yazar. »2. Tema konuları ile ilgili ifadeleri duyduğunda yazar. »3. Basit ve açık yönergeler yazar. 18 Mart Çanakkale Zaferi, Şehitler Günü
MART
29. Hafta:
24-28 Mart
2 5. TEMA: SPOR 2. DERS: Sporun Önemi »Kelime ve Kavramlar »Etkinlikler DİNLEME-ANLAMA »1. Dinlediklerinde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu belirler. »2. Dinlediklerinde olayın devamını ve sonucunu tahmin eder. »3. Tanıdık durumlardaki basit nesnel bilgilerle sayısal verileri tanır. KONUŞMA »1. Yalın ve somut bir iletişime yönelik başlatılmış bir konuşmayı tamamlar. »2. Karşılıklı konuşma esnasında basit ifadelerle nerede bulunduğunu ya da nereye gideceğini tarif eder. OKUMA-ANLAMA »1. Okuduğu metinlerdeki/diyaloglardaki sayısal bilgileri ayırt eder. »2. Kısa ve basit kurgulu hikâyelerde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu belirler. »3. Okuduğu konuya uygun başlık belirler. »4. Konuyla ilgili basit şarkılar söyler YAZMA »1. Spor, ilk yardım, zihin sporları ile ilgili basit cümleler yazar. »2. Tema konuları ile ilgili ifadeleri duyduğunda yazar. »3. Basit ve açık yönergeler yazar. Dünya Tiyatrolar Günü (27 Mart)
MART
30. Hafta:
31 Mart- 04 Nisan
2 2. Dönem Ara Tatili 2. Dönem Ara Tatili 2. Dönem Ara Tatili
NISAN
31. Hafta:
07-11 Nisan
2 5. TEMA: SPOR »Diyalog Metni »Alıştırma Etkinlikleri DİNLEME-ANLAMA »1. Dinlediklerinde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu belirler. »2. Dinlediklerinde olayın devamını ve sonucunu tahmin eder. »3. Tanıdık durumlardaki basit nesnel bilgilerle sayısal verileri tanır. KONUŞMA »1. Yalın ve somut bir iletişime yönelik başlatılmış bir konuşmayı tamamlar. »2. Karşılıklı konuşma esnasında basit ifadelerle nerede bulunduğunu ya da nereye gideceğini tarif eder. OKUMA-ANLAMA »1. Okuduğu metinlerdeki/diyaloglardaki sayısal bilgileri ayırt eder. »2. Kısa ve basit kurgulu hikâyelerde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu belirler. »3. Okuduğu konuya uygun başlık belirler. »4. Konuyla ilgili basit şarkılar söyler YAZMA »1. Spor, ilk yardım, zihin sporları ile ilgili basit cümleler yazar. »2. Tema konuları ile ilgili ifadeleri duyduğunda yazar. »3. Basit ve açık yönergeler yazar. Kütüphaneler Haftası, Dünya Otizm Farkındalık Günü (2 Nisan)
NISAN
32. Hafta:
14-18 Nisan
2 5. TEMA: SPOR 3. KONU: Spor Çeşitleri »Kelime ve Kavramlar »Etkinlikler DİNLEME-ANLAMA »1. Dinlediklerinde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu belirler. »2. Dinlediklerinde olayın devamını ve sonucunu tahmin eder. »3. Tanıdık durumlardaki basit nesnel bilgilerle sayısal verileri tanır. KONUŞMA »1. Yalın ve somut bir iletişime yönelik başlatılmış bir konuşmayı tamamlar. »2. Karşılıklı konuşma esnasında basit ifadelerle nerede bulunduğunu ya da nereye gideceğini tarif eder. OKUMA-ANLAMA »1. Okuduğu metinlerdeki/diyaloglardaki sayısal bilgileri ayırt eder. »2. Kısa ve basit kurgulu hikâyelerde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu belirler. »3. Okuduğu konuya uygun başlık belirler. »4. Konuyla ilgili basit şarkılar söyler YAZMA »1. Spor, ilk yardım, zihin sporları ile ilgili basit cümleler yazar. »2. Tema konuları ile ilgili ifadeleri duyduğunda yazar. »3. Basit ve açık yönergeler yazar.
NISAN
33. Hafta:
21-25 Nisan
2 5. TEMA: SPOR »Diyalog Metni »Alıştırma Etkinlikleri DİNLEME-ANLAMA »1. Dinlediklerinde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu belirler. »2. Dinlediklerinde olayın devamını ve sonucunu tahmin eder. »3. Tanıdık durumlardaki basit nesnel bilgilerle sayısal verileri tanır. KONUŞMA »1. Yalın ve somut bir iletişime yönelik başlatılmış bir konuşmayı tamamlar. »2. Karşılıklı konuşma esnasında basit ifadelerle nerede bulunduğunu ya da nereye gideceğini tarif eder. OKUMA-ANLAMA »1. Okuduğu metinlerdeki/diyaloglardaki sayısal bilgileri ayırt eder. »2. Kısa ve basit kurgulu hikâyelerde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu belirler. »3. Okuduğu konuya uygun başlık belirler. »4. Konuyla ilgili basit şarkılar söyler YAZMA »1. Spor, ilk yardım, zihin sporları ile ilgili basit cümleler yazar. »2. Tema konuları ile ilgili ifadeleri duyduğunda yazar. »3. Basit ve açık yönergeler yazar. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
NISAN
34. Hafta:
28 Nisan- 02 Mayıs
2 6. TEMA: OKULA VEDA 1. DERS: Mezuniyet »Kelime ve Kavramlar »Etkinlikler DİNLEME-ANLAMA »1. Dinlediklerinde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu belirler. »2. Duyduğu/dinlediği sözcükleri/cümleleri birbirine bağlayan bağlaçları tanır. KONUŞMA »1. Yalın ve somut bir iletişime yönelik başlatılmış bir konuşmayı tamamlar. »2. Serbest zaman etkinlikleri hakkında konuşur. »3. Bir konu hakkındaki duygu ve düşüncelerini basit ve yalın ifadelerle belirtir. OKUMA-ANLAMA »1. Okuduğu metinlerdeki/diyaloglardaki olayların oluş sırasını belirler. »2. Kısa ve basit kurgulu hikâyelerde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu belirler. YAZMA »1. Temada geçen metinlerde/diyaloglarda bulunan anahtar sözcük ve cümlelerden yola çıkarak yeni bir metin oluşturur. »2. Tema konuları ile ilgili ifadeleri duyduğunda yazar. Kût'ül Amâre Zaferi (29 Nisan), 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü
MAYIS
35. Hafta:
05-09 Mayıs
2 6. TEMA: OKULA VEDA »Diyalog Metni »Alıştırma Etkinlikleri DİNLEME-ANLAMA »1. Dinlediklerinde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu belirler. »2. Duyduğu/dinlediği sözcükleri/cümleleri birbirine bağlayan bağlaçları tanır. KONUŞMA »1. Yalın ve somut bir iletişime yönelik başlatılmış bir konuşmayı tamamlar. »2. Serbest zaman etkinlikleri hakkında konuşur. »3. Bir konu hakkındaki duygu ve düşüncelerini basit ve yalın ifadelerle belirtir. OKUMA-ANLAMA »1. Okuduğu metinlerdeki/diyaloglardaki olayların oluş sırasını belirler. »2. Kısa ve basit kurgulu hikâyelerde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu belirler. YAZMA »1. Temada geçen metinlerde/diyaloglarda bulunan anahtar sözcük ve cümlelerden yola çıkarak yeni bir metin oluşturur. »2. Tema konuları ile ilgili ifadeleri duyduğunda yazar.
MAYIS
36. Hafta:
12-16 Mayıs
2 6. TEMA: OKULA VEDA 2. DERS: Arkadaşlara Veda »Kelime ve Kavramlar »Etkinlikler DİNLEME-ANLAMA »1. Dinlediklerinde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu belirler. »2. Duyduğu/dinlediği sözcükleri/cümleleri birbirine bağlayan bağlaçları tanır. KONUŞMA »1. Yalın ve somut bir iletişime yönelik başlatılmış bir konuşmayı tamamlar. »2. Serbest zaman etkinlikleri hakkında konuşur. »3. Bir konu hakkındaki duygu ve düşüncelerini basit ve yalın ifadelerle belirtir. OKUMA-ANLAMA »1. Okuduğu metinlerdeki/diyaloglardaki olayların oluş sırasını belirler. »2. Kısa ve basit kurgulu hikâyelerde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu belirler. YAZMA »1. Temada geçen metinlerde/diyaloglarda bulunan anahtar sözcük ve cümlelerden yola çıkarak yeni bir metin oluşturur. »2. Tema konuları ile ilgili ifadeleri duyduğunda yazar.
MAYIS
37. Hafta:
19-23 Mayıs
2 6. TEMA: OKULA VEDA »Diyalog Metni »Alıştırma Etkinlikleri DİNLEME-ANLAMA »1. Dinlediklerinde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu belirler. »2. Duyduğu/dinlediği sözcükleri/cümleleri birbirine bağlayan bağlaçları tanır. KONUŞMA »1. Yalın ve somut bir iletişime yönelik başlatılmış bir konuşmayı tamamlar. »2. Serbest zaman etkinlikleri hakkında konuşur. »3. Bir konu hakkındaki duygu ve düşüncelerini basit ve yalın ifadelerle belirtir. OKUMA-ANLAMA »1. Okuduğu metinlerdeki/diyaloglardaki olayların oluş sırasını belirler. »2. Kısa ve basit kurgulu hikâyelerde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu belirler. YAZMA »1. Temada geçen metinlerde/diyaloglarda bulunan anahtar sözcük ve cümlelerden yola çıkarak yeni bir metin oluşturur. »2. Tema konuları ile ilgili ifadeleri duyduğunda yazar. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı
MAYIS
38. Hafta:
26-30 Mayıs
2 6. TEMA: OKULA VEDA »Diyalog Metni »Alıştırma Etkinlikleri DİNLEME-ANLAMA »1. Dinlediklerinde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu belirler. »2. Duyduğu/dinlediği sözcükleri/cümleleri birbirine bağlayan bağlaçları tanır. KONUŞMA »1. Yalın ve somut bir iletişime yönelik başlatılmış bir konuşmayı tamamlar. »2. Serbest zaman etkinlikleri hakkında konuşur. »3. Bir konu hakkındaki duygu ve düşüncelerini basit ve yalın ifadelerle belirtir. OKUMA-ANLAMA »1. Okuduğu metinlerdeki/diyaloglardaki olayların oluş sırasını belirler. »2. Kısa ve basit kurgulu hikâyelerde geçen yer, zaman, kişi ve konuyu belirler. YAZMA »1. Temada geçen metinlerde/diyaloglarda bulunan anahtar sözcük ve cümlelerden yola çıkarak yeni bir metin oluşturur. »2. Tema konuları ile ilgili ifadeleri duyduğunda yazar. İstanbul'un Fethi (29 Mayıs)
HAZIRAN
39. Hafta:
02-06 Haziran
2 Genel Tekrar Genel Tekrar Genel Tekrar
HAZIRAN
40. Hafta:
09-13 Haziran
2 Genel Tekrar Genel Tekrar Genel Tekrar
HAZIRAN
41. Hafta:
16-20 Haziran
Etkinlik Haftası Etkinlik Haftası Etkinlik Haftası
Derse Ait Diğer Bilgiler
Öğretim Teknikleri Anlatım, Soru-Cevap Aktif Gösterim, Uygulama, Grup Çalışması, Okuma, Yazma, Dikte, Rol Yapma, Gösteri Drama, Tekrar Etme
Eğitim-Öğretim Ortam ve Donanımı
Ölçme ve Değerlendirme
Plan Hakkında
  • Bu plan Talim Terbiye Kurulunun yayınladığı Çerçeve Öğretim Programı ve Ders Bilgi Formlarına göre hazırlanmıştır.
  • Atatürkçülük konuları ile ilgili olarak Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 2104 ve 2488 sayılı Tebliğler Dergisinden yararlanılmıştır.

.......................................
Ders Öğretmeni

......................................
Ders Öğretmeni

......................................
Ders Öğretmeni

......................................
Ders Öğretmeni

..../..../2025
UYGUNDUR

......................................
Okul Müdürü