2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ..........................................................................
12. SINIF TÜRK DİLI VE EDEBIYATI DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

Ay Hafta Saat Ünite Konu Kazanım Kazanım Açıklaması Etkinlik
EYLÜL
1. Hafta:
09-13 Eylül
3 ÜNİTE ADI: HİKÂYE (6 Hafta) 1.ÜNİTE: HİKÂYE (ÖYKÜ) 1. 1960 sonrası dönemden bir hikâye 1960 sonrası dönemden alınan hikâyeler, farklı eğilimleri temsil eden (bireyin iç dünyasını esas alan) hikâyelerden seçilmelidir. 2. ÖYKÜLEYİCİ (ANLATMAYA BAĞLI) EDEBİ METİNLER B.2. 1. Metinde geçen kelime ve kelime gruplarının anlamlarını tespit eder. B.2. 2. Metnin türünün ortaya çıkışı ve tarihsel dönem ile ilişkisini belirler. B.2. 3. Metnin tema ve konusunu belirler. B.2. 4. Metindeki çatışmaları belirler. B.2. 5. Metnin olay örgüsünü belirler. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü
EYLÜL
2. Hafta:
16-20 Eylül
3 ÜNİTE ADI: HİKÂYE (6 Hafta) 1. 1960 sonrası dönemden bir hikâye 1960 sonrası dönemden alınan hikâyeler, farklı eğilimleri temsil eden (toplumcu gerçekçi) hikâyelerden seçilmelidir. B.2. 6. Metindeki şahıs kadrosunun özelliklerini belirler. B.2. 7. Metindeki zaman ve mekânın özelliklerini belirler. B.2. 8. Metindeki bakış açısının işlevini belirler. B.2. 9. Metindeki anlatım biçimlerini belirler. B.2. 10. Metnin üslup özelliklerini belirler. Gaziler Günü (19 Eylül), İlköğretim Haftası
EYLÜL
3. Hafta:
23-27 Eylül
3 ÜNİTE ADI: HİKÂYE (6 Hafta) 2. Küçürek (minimal) hikâye örnekleri Hikâye türünün ele alındığı dönemdeki gelişimi ve incelenen metinlerin bağlı olduğu gelenek/sanat anlayışı hakkında kısa bilgi verilir. B.2. 11 Metinde millî, manevi ve evrensel değerler ile sosyal, siyasi, tarihî ve mitolojik ögeleri belirler. B.2. 12. Metinde edebiyat, sanat ve fikir akımlarının/anlayışlarının yansımalarını değerlendirir. B.2. 13. Metni yorumlar. B.2. 14. Yazar ile metin arasındaki ilişkiyi değerlendirir. B.2. 15. Türün/biçimin ve dönemin/akımın diğer önemli yazar ve eserlerine örnekler verir.
EYLÜL
4. Hafta:
30 Eylül- 04 Ekim
3 ÜNİTE ADI: HİKÂYE (6 Hafta) Dil Bilgisi: • Anlatım bozuklukları • İmla ve noktalama B.2. 16. Metinlerden hareketle dil bilgisi çalışmaları yapar. Anlatım bozuklukları çalışması yapar. Hayvanları Koruma Günü (4 Ekim)
EKIM
5. Hafta:
07-11 Ekim
3 ÜNİTE ADI: HİKÂYE (6 Hafta) YAZMA Küçürek hikâye yazma YAZMA KAZANIMLARI C.1. Farklı türde metin yazar. C.2. Yazacağı metnin türüne göre konu, tema, ana düşünce, amaç ve hedef kitleyi belirler.C.3. Yazma konusuyla ilgili hazırlık yapar. C.4. Yazacağı metni planlar. C.5. Metin türüne özgü yapı özelliklerine uygun yazar.
EKIM
6. Hafta:
14-18 Ekim
3 ÜNİTE ADI: HİKÂYE (6 Hafta) SÖZLÜ İLETİŞİM Yazılan hikâyeleri okuma SÖZLÜ İLETİŞİM KAZANIMLARI Ç.2. 1. Dinlediği konuşmanın konu ve tema/ana düşüncesini tespit eder. Ç.2. 2. Dinlediği konuşmada konu akışını takip eder. Ç.2. 3. Dinlediği konuşmadaki iletileri belirler. Ç.2. 5. Dinlediklerini özetler.
EKIM
7. Hafta:
21-25 Ekim
3 ÜNİTE ADI: ŞİİR (8 Hafta) ÜNİTE: ŞİİR / 8 HAFTA 1. İkinci Yeni’den bir şiir (Şiir türünün ele alındığı dönemdeki gelişimi ve incelenen metinlerin bağlı olduğu gelenek/ sanat anlayışı hakkında kısa bilgi verilir.) B.1.1. Metinde geçen kelime ve kelime gruplarının anlamlarını tahmin eder. B.1.2. Şiirin temasını belirler.
EKIM
8. Hafta:
28 Ekim- 01 Kasım
3 ÜNİTE ADI: ŞİİR (8 Hafta) 2. Dinî değerleri, metafizik anlayışı öne çıkaran bir şiir (Sezai Karakoç, Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt gibi şairlerden seçilir.) B.1.3. Şiirde ahengi sağlayan özellikleri belirler. B.1.4. Şiirin nazım biçimini ve nazım türünü tespit eder. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
KASIM
9. Hafta:
04-08 Kasım
3 ÜNİTE ADI: ŞİİR (8 Hafta) 3. 1960 sonrası toplumcu eğilimleri yansıtan bir şiir (İsmet Özel, Süreyya Berfe gibi şairlerden seçilir.) B.1.5. Şiirdeki imge ve edebî sanatların anlama katkısını değerlendirir. B.1. 6. Şiirde millî, manevi ve evrensel değerler ile sosyal, siyasi, tarihî ve mitolojik ögeleri belirler. Atatürk Haftası
KASIM
10. Hafta:
11-15 Kasım
3 1. Dönem Ara Tatili 1. Dönem Ara Tatili 1. Dönem Ara Tatili
KASIM
11. Hafta:
18-22 Kasım
3 ÜNİTE ADI: ŞİİR (8 Hafta) 4. 1980 sonrasından bir şiir (Şiir türünün ele alındığı dönemdeki gelişimi ve incelenen metinlerin bağlı olduğu gelenek/ sanat anlayışı hakkında kısa bilgi verilir.) B.1.7. Dönemin edebiyat, sanat ve fikir akımlarının/anlayışlarının şiire yansımalarını değerlendirir. Metinler üzerinden imla ve noktalama çalışmaları yapılır.
KASIM
12. Hafta:
25-29 Kasım
3 ÜNİTE ADI: ŞİİR (8 Hafta) 5. Cumhuriyet Dönemi’nden bir halk şiiri (Âşık Veysel, Abdurrahim Karakoç, Âşık Daimi, Şeref Taşlıova, Murat Çobanoğlu gibi halk şairlerinden seçilir.) B.1.8. Şiiri yorumlar. B.1.9. Şair ile şiir arasındaki ilişkiyi değerlendirir. Öğretmenler Günü (24 Kasım)
ARALIK
13. Hafta:
02-06 Aralık
3 ÜNİTE ADI: ŞİİR (8 Hafta) 6. Türk dünyası edebiyatından iki şiir (Azerbaycan edebiyatından ve Kıbrıs Türkleri edebiyatından (Özker Yaşın) seçilir. Kıbrıs Türkleri edebiyatı hakkında bilgi verilirken Arif Nihat Asya’nın Kıbrıs Rubaileri adlı eserine değinilir.) B.1.10.Türün/biçimin ve dönemin/akımın diğer önemli yazar ve eserlerine örnekler verir. Dünya Engelliler Günü (3 Aralık)
ARALIK
14. Hafta:
09-13 Aralık
3 ÜNİTE ADI: ŞİİR (8 Hafta) Dil Bilgisi: • Kelime düzeyinde anlam • İmla ve noktalama B.1.11. Metinlerden hareketle dil bilgisi çalışmaları yapar. • Kelime düzeyinde anlam çalışması yapar.
ARALIK
15. Hafta:
16-20 Aralık
3 ÜNİTE ADI: ŞİİR (8 Hafta) YAZMA Şiir yazma Öğrencilere okuma çalışmalarında gördükleri şiir anlayışlarından birine benzeterek şiir yazma çalışması yaptırılır. SÖZLÜ İLETİŞİM Öğrencilerin ezberledikleri şiirlerden oluşan bir dinleti hazırlamaları Dinleti hazırlama sürecinde öğrencilerin EBA’daki içerikten yaralanmaları YAZMA KAZANIMLARI C) YAZMA C.2. Yazacağı metnin türüne göre konu, tema, ana düşünce, amaç ve hedef kitleyi belirler. C.3. Yazma konusuyla ilgili hazırlık yapar. C.4. Yazacağı metni planlar. SÖZLÜ İLETİŞİM KAZANIMLARI Ç.1. 5. Konuşmasına uygun sunu hazırlar. Ç.1.6.Konuşma provası yapar. Ç.1.7. Konuşmasına etkili bir başlangıç yapar. Ç.1. 8.Boğumlama, vurgulama, tonlama ve duraklamaya dikkat ederek konuşur.
ARALIK
16. Hafta:
23-27 Aralık
3 ÜNİTE ADI: SÖYLEV (NUTUK) (4 Hafta) 3. ÜNİTE: SÖYLEV (NUTUK) Cumhuriyet Dönemi’nden bir söylev (Söylev türü hakkında genel bilgi verilir. Kök Türk Kitabeleri’nin Türk edebiyatındaki önemi üzerinde durulur.) 2. ÖYKÜLEYİCİ (ANLATMAYA BAĞLI) EDEBİ METİNLER B.2. 1. Metinde geçen kelime ve kelime gruplarının anlamlarını tespit eder. B.2. 2. Metnin türünün ortaya çıkışı ve tarihsel dönem ile ilişkisini belirler. B.2. 3. Metnin tema ve konusunu belirler. Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası
ARALIK
17. Hafta:
30 Aralık- 03 Ocak
3 ÜNİTE ADI: SÖYLEV (NUTUK) (4 Hafta) Cumhuriyet Dönemi’nden bir söylev (Söylev türü hakkında genel bilgi verilir. Kök Türk Kitabeleri’nin Türk edebiyatındaki önemi üzerinde durulur.) B.2. 4. Metindeki çatışmaları belirler. B.2. 5. Metnin olay örgüsünü belirler. B.2. 6. Metindeki şahıs kadrosunun özelliklerini belirler. B.2. 7. Metindeki zaman ve mekânın özelliklerini belirler. B.2. 8. Metinde bakış açısının işlevini belirler.
OCAK
18. Hafta:
06-10 Ocak
3 ÜNİTE ADI: SÖYLEV (NUTUK) (4 Hafta) Dil Bilgisi: Cümle düzeyinde anlam İmla ve noktalama B.2. 16. Metinlerden hareketle dil bilgisi çalışmaları yapar. Cümle düzeyinde anlam çalışması yapar.
OCAK
19. Hafta:
13-17 Ocak
3 ÜNİTE ADI: SÖYLEV (NUTUK) (4 Hafta) YAZMA Güncel bir konudan yola çıkarak bir söylev metni yazma SÖZLÜ İLETİŞİM Öğrencilerin yazdıkları söylev metnini, hitabet kurallarına dikkat ederek seslendirmeleri YAZMA KAZANIMLARI C) YAZMA C.1. Farklı türde metin yazar. C.2. Yazacağı metnin türüne göre konu, tema, ana düşünce, amaç ve hedef kitleyi belirler. C.3. Yazma konusuyla ilgili hazırlık yapar. C.4. Yazacağı metni planlar. C.5. Metin türüne özgü yapı özelliklerine uygun yazar. C.6. Metin türüne özgü dil ve anlatım özelliklerine uygun yazar. SÖZLÜ İLETİŞİM KAZANIMLARI Ç.1. 1. Konuşmanın konusunu, amacını, hedef kitlesini ve türünü belirler. Ç.1. 2. Konuyla ilgili gözlem, inceleme veya araştırma yapar. Ç.1. 3. Konuşma metnini planlar. Ç.1. 4. Konuşma planına uygun olarak konuşma kartları hazırlar. Ç.1. 5. Konuşmasına uygun sunu hazırlar. Yazdıkları söylev metnini, hitabet kurallarına dikkat ederek seslendirir.
OCAK
20. Hafta:
20-24 Ocak
3 Yarıyıl Tatili Yarıyıl Tatili Yarıyıl Tatili
OCAK
21. Hafta:
27-31 Ocak
3 Yarıyıl Tatili Yarıyıl Tatili Yarıyıl Tatili
ŞUBAT
22. Hafta:
03-07 Şubat
3 ÜNİTE ADI: DENEME (4 Hafta) 4. ÜNİTE: DENEME Cumhuriyet Dönemi’nden bir deneme (Deneme türü hakkında genel bilgi verilir.) B.4. 1. Metinde geçen kelime ve kelime gruplarının anlamlarını tahmin eder. B.4. 2. Metnin türünün ortaya çıkışı ve tarihsel dönemle ilişkisini belirler. B.4. 3. Metin ile metnin konusu, amacı ve hedef kitlesi arasında ilişki kurar. B.4. 4. Metnin ana düşüncesi ve yardımcı düşüncelerini belirler. B.4. 5. Metindeki anlatım biçimlerini, düşünceyi geliştirme yollarını ve bunların işlevlerini belirler.
ŞUBAT
23. Hafta:
10-14 Şubat
3 ÜNİTE ADI: DENEME (4 Hafta) Dil Bilgisi: Paragraf düzeyinde anlam İmla ve noktalama B.4. 6. Metnin üslup özelliklerini belirler.B.4. 7. Metinde millî, manevi ve evrensel değerler ile sosyal, siyasi, tarihî ve mitolojik ögeleri belirler.B.4. 8. Metinde ortaya konulan bilgi ve yorumları ayırt eder.B.4.9. Metinde yazarın bakış açısını belirler.B.4. 10. Metni yorumlar.B.4. 11. Yazar ile metin arasındaki ilişkiyi değerlendir.B.4. 12. Türün ve dönemin/akımın önemli yazar ve eserlerine örnekler verir. B.2. 16. Metinlerden hareketle dil bilgisi çalışmaları yapar. Paragraf düzeyinde anlam çalışması yapar.
ŞUBAT
24. Hafta:
17-21 Şubat
3 ÜNİTE ADI: DENEME (4 Hafta) YAZMA Kısa bir deneme yazma İmla ve noktalama YAZMA KAZANIMLARI C.1.Farklı türlerde metinler yazar.C.2. Yazacağı metnin türüne göre konu, tema, ana düşünce, amaç ve hedef kitleyi belirler.C.3. Yazma konusuyla ilgili hazırlık yapar. C.4. Yazacağı metni planlar.C.5. Metin türüne özgü yapı özelliklerine uygun yazar. C.6. Metin türüne özgü dil ve anlatım özelliklerine uygun yazar.
ŞUBAT
25. Hafta:
24-28 Şubat
3 ÜNİTE ADI: DENEME (4 Hafta) SÖZLÜ İLETİŞİM Deneme okuma ve değerlendirme (Öğrencilerin dinlemesi için öğretmenin belirlediği bir deneme sınıfta okunur. Dinleme kazanımları çerçevesinde okunan metne yönelik çalışmalara yer verilir.) SÖZLÜ İLETİŞİM KAZANIMLARI Ç.1. 9. Konuşurken gereksiz ses ve kelimeler kullanmaktan kaçınır. Ç.1. 10. Konuşmasında beden dilini doğru ve etkili biçimde kullanır. Ç.1. 11. Konuşmasının içeriğini zenginleştirir.
MART
26. Hafta:
03-07 Mart
3 ÜNİTE ADI: ROMAN (8 Hafta) ÜNİTE: 5 / ROMAN 1. 1980 sonrasından bir roman (Roman türünün ele alındığı dönemdeki gelişimi ve incelenen metinlerin bağlı olduğu gelenek/ sanat anlayışı hakkında kısa bilgi verilir.) B.2. 1. Metinde geçen kelime ve kelime gruplarının anlamlarını tespit eder. B.2. 2. Metnin türünün ortaya çıkışı ve tarihsel dönem ile ilişkisini belirler. B.2. 3. Metnin tema ve konusunu belirler. B.2. 4. Metindeki çatışmaları belirler. B.2. 5. Metnin olay örgüsünü belirler.
MART
27. Hafta:
10-14 Mart
3 ÜNİTE ADI: ROMAN (8 Hafta) 1. 1980 sonrasından bir roman (modern (Tarık Buğra, Sevinç Çokum, Emine Işınsu vb.) roman anlayışlarından seçilmelidir.) B.2. 6. Metindeki şahıs kadrosunun özelliklerini belirler. B.2. 7. Metindeki zaman ve mekânın özelliklerini belirler. B.2. 8. Metinde bakış açısının işlevini belirler. B.2. 16. Metinlerden hareketle dil bilgisi çalışmaları yapar. İstiklâl Marşı'nın Kabulü be Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü (12 Mart)
MART
28. Hafta:
17-21 Mart
3 ÜNİTE ADI: ROMAN (8 Hafta) 1. 1980 sonrasından bir roman (Postmodern (Oğuz Atay, Orhan Pamuk, İhsan Oktay Anar vb.) roman anlayışlarından seçilmelidir.) B.2. 9. Metindeki anlatım biçimleri ve tekniklerinin işlevlerini belirler. B.2. 10. Metnin üslup özelliklerini belirler.B.2. 11 Metinde millî, manevi ve evrensel değerler ile sosyal, siyasi, tarihî ve mitolojik ögeleri belirler. 18 Mart Çanakkale Zaferi, Şehitler Günü
MART
29. Hafta:
24-28 Mart
3 ÜNİTE ADI: ROMAN (8 Hafta) 2. Türk dünyası edebiyatından bir roman B.2. 12. Metinde edebiyat, sanat ve fikir akımlarının/anlayışlarının Yansımalarını değerlendirir. B.2. 13. Metni yorumlar. B.2. 14. Yazar ile metin arasındaki ilişkiyi değerlendir. B.2. 15. Türün/biçimin ve dönemin/akımın diğer önemli yazarlarını ve eserlerine örnekler verir. Dünya Tiyatrolar Günü (27 Mart)
MART
30. Hafta:
31 Mart- 04 Nisan
3 2. Dönem Ara Tatili 2. Dönem Ara Tatili 2. Dönem Ara Tatili
NISAN
31. Hafta:
07-11 Nisan
3 ÜNİTE ADI: ROMAN (8 Hafta) Dil Bilgisi: Cümle düzeyinde anlam Cümle düzeyinde anlam çalışması yapar. Kütüphaneler Haftası, Dünya Otizm Farkındalık Günü (2 Nisan)
NISAN
32. Hafta:
14-18 Nisan
3 ÜNİTE ADI: ROMAN (8 Hafta) Dil Bilgisi: İmla ve noktalama B.2.16. Metinlerden hareketle dil bilgisi çalışmaları yapar.
NISAN
33. Hafta:
21-25 Nisan
3 ÜNİTE ADI: ROMAN (8 Hafta) YAZMA Öz geçmiş/CV yazma YAZMA KAZANIMLARI C.3. Yazma konusuyla ilgili hazırlık yapar. C.4. Yazacağı metni planlar. C.5. Metin türüne özgü yapı özelliklerine uygun yazar. C.6. Metin türüne özgü dil ve anlatım özelliklerine uygun yazar. C.7. İyi bir anlatımda bulunması gereken özelliklere dikkat ederek yazar. C.8. Yazdığı metni gözden geçirir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
NISAN
34. Hafta:
28 Nisan- 02 Mayıs
3 ÜNİTE ADI: ROMAN (8 Hafta) SÖZLÜ İLETİŞİM Mesleğiyle ilgili bir hazırlıklı konuşma yapma SÖZLÜ İLETİŞİM KAZANIMLARI Ç.1. 1. Konuşmanın konusunu, amacını, hedef kitlesini ve türünü belirler. Ç.1. 2. Konuyla ilgili gözlem, inceleme veya araştırma yapar. Ç.1. 3. Konuşma metnini planlar. Ç.1. 4. Konuşma planına uygun olarak konuşma kartları hazırlar. Ç.1. 5. Konuşmasına uygun sunu hazırlar. Kût'ül Amâre Zaferi (29 Nisan), 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü
MAYIS
35. Hafta:
05-09 Mayıs
3 ÜNİTE ADI: TİYATRO (6 Hafta) ÜNİTE: 6 / TİYATRO 1. Cumhuriyet Dönemi’nden (1923-1950) bir tiyatro (Tiyatro türünün ele alındığı dönemdeki gelişimi ve incelenen metinlerin bağlı olduğu gelenek/sanat anlayışı hakkında kısa bilgi verilir.) B.3. 1. Metinde geçen kelime ve kelime gruplarının anlamlarını tahmin eder. B.3. 2. Metnin türünün ortaya çıkışı ve tarihsel dönem ile ilişkisini belirler. B.3. 3. Metnin tema ve konusunu belirler. B.3. 4. Metindeki çatışmaları belirler. B.3. 5. Metnin olay örgüsünü belirler. B.3. 6. Metindeki şahıs kadrosunun özelliklerini belirler.
MAYIS
36. Hafta:
12-16 Mayıs
3 ÜNİTE ADI: TİYATRO (6 Hafta) 2. Cumhuriyet Dönemi’nden (1950-1980) bir tiyatro (Tiyatro türünün ele alındığı dönemdeki gelişimi ve incelenen metinlerin bağlı olduğu gelenek/sanat anlayışı hakkında kısa bilgi verilir.) B.3. 7. Metindeki zaman ve mekânın özelliklerini belirler. B.3. 10. Metinde edebiyat, sanat ve fikir akımlarının/anlayışlarının yansımalarını değerlendirir. B.3. 11. Metni yorumlar.
MAYIS
37. Hafta:
19-23 Mayıs
3 ÜNİTE ADI: TİYATRO (6 Hafta) Dil Bilgisi: Cümle düzeyinde anlam Cümle düzeyinde anlam çalışması yapar. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı
MAYIS
38. Hafta:
26-30 Mayıs
3 ÜNİTE ADI: TİYATRO (6 Hafta) Dil Bilgisi: İmla ve noktalama B.3.14. Metinlerden hareketle dil bilgisi çalışmaları yapar. İstanbul'un Fethi (29 Mayıs)
HAZIRAN
39. Hafta:
02-06 Haziran
3 ÜNİTE ADI: TİYATRO (6 Hafta) YAZMA Kısa oyun yazma (Öğrenciler gruplara ayrılır ve her gruptan 3-5 dakikada oynanabilecek kısa bir oyun yazmaları istenir.) YAZMA KAZANIMLARI C.7. İyi bir anlatımda bulunması gereken özelliklere dikkat ederek yazar. C.8. Yazdığı metni gözden geçirir. C.9. Ürettiği ve paylaştığı metinlerin sorumluluğunu üstlenir. C.10. Yazdığı metni başkalarıyla paylaşır.
HAZIRAN
40. Hafta:
09-13 Haziran
3 ÜNİTE ADI: TİYATRO (6 Hafta) SÖZLÜ İLETİŞİM Yazılan kısa oyunları sergileme (Öğrencilerin yazdıkları oyunları sınıfın imkânları dâhilinde sergilemeleri ve değerlendirmeleri sağlanır.) SÖZLÜ İLETİŞİM KAZANIMLARI Ç.1.6.Konuşma provası yapar. Ç.1.7. Konuşmasına etkili bir başlangıç yapar. Ç.1. 8.Boğumlama, vurgulama, tonlama ve duraklamaya dikkat ederek konuşur. Ç.1. 9. Konuşurken gereksiz ses ve kelimeler kullanmaktan kaçınır.
HAZIRAN
41. Hafta:
16-20 Haziran
Etkinlik Haftası Etkinlik Haftası Etkinlik Haftası
Derse Ait Diğer Bilgiler
Öğretim Teknikleri Açıklama, tanımlama, örnekleme, soru- cevap, dramatizasyon, Grup olarak yazma, yaratıcı yazma, diyaloglu yazma, dramatizasyon, rol yapma, seslendirme, metin parçasından hareketle yazma,
Eğitim-Öğretim Ortam ve Donanımı 11. sınıf Türk Dili ve Edebiyatı ders kitabı, etkileşimli tahta, konuyla ilgili metinler, TDK yazım kılavuzu, Türkçe sözlük, slayt, bilgisayar, televizyon, Genel Ağ, EBA uygulamaları Kazanımlarla ilgili belgesel ve film vb. etkin olarak kullanılmalıdır.
Ölçme ve Değerlendirme “MEB kazanım testleri, ogm materyal soru havuzu, hikâye yazma ve sunu değerlendirmesi ünite sonunda
Plan Hakkında
  • Bu plan Talim Terbiye Kurulunun yayınladığı Çerçeve Öğretim Programı ve Ders Bilgi Formlarına göre hazırlanmıştır.
  • Atatürkçülük konuları ile ilgili olarak Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 2104 ve 2488 sayılı Tebliğler Dergisinden yararlanılmıştır.

.......................................
Ders Öğretmeni

......................................
Ders Öğretmeni

......................................
Ders Öğretmeni

......................................
Ders Öğretmeni

..../..../2025
UYGUNDUR

......................................
Okul Müdürü