2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ..........................................................................
11. SINIF FELSEFE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

Ay Hafta Saat Ünite Konu Kazanım Açıklama Teknik Araç Ölçme Etkinlik
EYLÜL 09-13 Eylül 2 MÖ 6.YÜZYIL - MS 2.YÜZYIL FELSEFESİ Felsefenin Ortaya Çıkışı, İlk medeniyetlerin Felsefenin Doğuşuna Etkisi. 11.1.1. Felsefenin ortaya çıkışını hazırlayan düşünce ortamını açıklar. Bu planı excel olarak www.osmankarakaya.net internet sitemizden indirebilirsiniz. Bakanlığımızın öğretim programları ve çerçeve planları esas alınarak hazırlanmıştır. İlköğretim Haftası / 15 Temmuz "Demokrasi ve Millî Birlik Günü" Anlatım, Soru-Cevap Aktif Gösterim, Uygulama, Grup Çalışması, Okuma, Yazma, Dikte, Rol Yapma, Gösteri Drama, Tekrar Etme a) Sümer, Mezopotamya, Mısır, Çin, Hint ve İran medeniyetlerinde varlık, bilgi ve değer anlayışlarının felsefenin doğuşundaki etkilerine değinilir. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü
EYLÜL 16-20 Eylül 2 MÖ 6.YÜZYIL - MS 2.YÜZYIL FELSEFESİ Anadolu’da Yaşamış Antik Filozoflar. 11.1.1. Felsefenin ortaya çıkışını hazırlayan düşünce ortamını açıklar. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... b) Anadolu’da yaşamış filozofların (Thales, Anaksimandros, Anaksimenes, Anaksagoras, Herakleitos, Epiktetos, Diogenes, Lukianos, Ksenofanes ve Aristoteles) doğduğu ve yaşadığı yer vurgulanarak haklarında kısaca biyografik bilgi verilir. Gaziler Günü (19 Eylül), İlköğretim Haftası
EYLÜL 23-27 Eylül 2 MÖ 6.YÜZYIL - MS 2.YÜZYIL FELSEFESİ MÖ 6.Yüzyıl-MS 2. Yüzyıl Felsefesinin Ayırıcı Nitelikleri. İlk Neden ve Değişim Düşünceleri Sokrates ve Sofistlerin Bilgi ve Ahlak Anlayışları. Platon ve Aristoteles’in Varlık, Bilgi ve Değer Anlayışları. 11.1.2. MÖ 6. yüzyıl-MS 2. yüzyıl felsefesinin karakteristik özelliklerini açıklar. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... a) Filozofların ilk neden hakkındaki düşünceleri (Thales, Anaksimandros, Anaksimenes, Empedokles ve Demokritos) ve değişim düşüncesi (Lao Tse, Herakleitos ve Parmenides) ele alınır. b) Sokrates ve Sofistlerin (Protagoras ve Gorgias) bilgi ve ahlak anlayışları ele alınır. c) Platon ve Aristoteles’in varlık, bilgi ve değer anlayışları ele alınır.
EYLÜL 30 Eylül- 04 Ekim 2 MÖ 6.YÜZYIL - MS 2.YÜZYIL FELSEFESİ 1.3. MÖ 6. yüzyıl-MS 2. yüzyıl filozoflarının felsefi görüşlerinin analizi. 11.1.3. Örnek felsefi metinlerden hareketle MÖ 6. yüzyıl-MS 2. yüzyıl filozoflarının felsefi görüşlerini analiz eder. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... a) Konfüçyüs’ün “İdeal Bir İnsan ve Topluma Dair Konuşmalar” adlı eserinden alınan veya derlenen bir metinden hareketle filozofun ahlak görüşünün irdelenmesi sağlanır. b) Platon’un “Sokrates’in Savunması” adlı eserinden alınan veya derlenen bir metinden hareketle Sokrates’in “bilgelik ve erdem” anlayışının irdelenmesi sağlanır. Hayvanları Koruma Günü (4 Ekim)
EKİM 07-11 Ekim 2 MÖ 6.YÜZYIL - MS 2.YÜZYIL FELSEFESİ 1.3. MÖ 6. yüzyıl-MS 2. yüzyıl filozoflarının felsefi görüşlerinin analizi. 11.1.3. Örnek felsefi metinlerden hareketle MÖ 6. yüzyıl-MS 2. yüzyıl... Anlatım, Soru-Cevap Aktif... c) Platon’un “Devlet” adlı eserinden alınan veya derlenen bir metinden hareketle filozofun varlık, bilgi ve siyaset görüşlerinin irdelenmesi sağlanır. d) Aristoteles’in “Nikomakhos’a Etik” adlı eserinden alınan veya derlenen bir metinden hareketle filozofun “altın orta” düşüncesinin irdelenmesi sağlanır.
EKİM 14-18 Ekim 2 MÖ 6.YÜZYIL - MS 2.YÜZYIL FELSEFESİ 1.4. MÖ 6.Yüzyıl-MS 2.Yüzyıl Felsefesinin Düşünce ve Argümanlarını Değerlendirme. 11.1.4. MÖ 6. yüzyıl-MS 2. yüzyıl felsefesindeki örnek düşünce ve argümanları felsefi açıdan değerlendirir. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... a) Protagoras’ın “İnsan her şeyin ölçüsüdür.” sözünün dayandığı argümanların tartışılması sağlanır. b) Öğrencilerin, “bilgi erdem ilişkisini” günlük hayatla ilişkilendiren özgün bir metin yazmaları sağlanır.
EKİM 21-25 Ekim 2 MS 2.YÜZYIL - MS 15.YÜZYIL FELSEFESİ 2.1. MS 2. Yüzyıl-MS 15. Yüzyıl Felsefesinin Ortaya Çıkışı. 2.2. MS 2. yüzyıl-MS 15. yüzyıl felsefesinin ayırıcı nitelikleri. Hristiyan Felsefesinin Temel Özellikleri ve Öne Çıkan Problemleri. İslam Felsefesinin Temel Özellikleri ve Öne Çıkan Problemleri. 11.2.1. MS 2. yüzyıl-MS 15. yüzyıl felsefesini hazırlayan düşünce ortamını açıklar. 11.2.2. MS 2. yüzyıl-MS 15. yüzyıl felsefesinin karakteristik özelliklerini açıklar. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Anlatım, Soru-Cevap Aktif... MÖ 6. yüzyıl-MS 2. yüzyıl felsefesinin MS 2. yüzyıl-MS 15. yüzyıl felsefesi üzerindeki etkilerine değinilir. a) MS 2. yüzyıl-MS 15. yüzyıl Hristiyan felsefesinin temel özellikleri ve problemleri üzerinde durulur. b) MS 2. yüzyıl-MS 15. yüzyıl İslam felsefesinin temel özellikleri ve problemleri üzerinde durulur.
EKİM 28 Ekim- 01 Kasım 2 SINAV HAFTASI SINAV HAFTASI SINAV HAFTASI Anlatım, Soru-Cevap Aktif... SINAV HAFTASI 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
KASIM 04-08 Kasım 2 MS 2.YÜZYIL - MS 15.YÜZYIL FELSEFESİ 2.2. MS 2.Yüzyıl-MS 15. Yüzyıl Felsefesinde İnanç ve Akıl İlişkisi. MS 8. Yüzyıl 12. Yüzyıl Arasındaki Çeviri Faaliyetlerinin İslam ve Batı Felsefesine Etkileri. 11.2.2. MS 2. yüzyıl-MS 15. yüzyıl felsefesinin karakteristik özelliklerini açıklar. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... c) MS 2. yüzyıl-MS 15. yüzyıl felsefesinin temel problemlerinden “inanç akıl ilişkisi” konusunda Hristiyan ve İslam felsefesinin yaklaşımları arasındaki farklar vurgulanır. d) 8-12. yüzyıl arasındaki çeviri faaliyetlerinin İslam felsefesine ve Batı felsefesine etkileri üzerinde durulur. Atatürk Haftası
KASIM 11-15 Kasım ARA TATİL (11-15 KASIM)
KASIM 18-22 Kasım 2 MS 2.YÜZYIL - MS 15.YÜZYIL FELSEFESİ 2.3. MS 2. Yüzyıl- MS15. Yüzyıl Filozoflarının Felsefi Görüşlerinin Analizi. 11.2.3. Örnek felsefi metinlerden hareketle MS 2. yüzyıl-MS 15. yüzyıl filozoflarının felsefi görüşlerini analiz eder. 24 Kasım Öğretmenler Günü Anlatım, Soru-Cevap Aktif Gösterim, Uygulama, Grup Çalışması, Okuma, Yazma, Dikte, Rol Yapma, Gösteri Drama, Tekrar Etme a) St. Augustinus’un “İtiraflar” adlı eserinden alınan veya derlenen bir metinden hareketle filozofun “Tanrı ve evren” ile ilgili görüşlerinin irdelenmesi sağlanır. b) Fârâbî’nin “el-medînetü’l fâzıla” adlı eserinden alınan veya derlenen bir metinden hareketle filozofun ahlak ve siyaset görüşlerinin irdelenmesi sağlanır.
KASIM 25-29 Kasım 2 MS 2.YÜZYIL - MS 15.YÜZYIL FELSEFESİ MS 2. Yüzyıl- MS 15. Yüzyıl Filozoflarının Felsefi Görüşlerinin Analizi. 11.2.3. Örnek felsefi metinlerden hareketle MS 2. yüzyıl-MS 15. yüzyıl... Anlatım, Soru-Cevap Aktif... c) İbn Sînâ’nın “Salâmân ve absâl” adlı eserinden alınan veya derlenen bir metinden hareketle filozofun varlık görüşünün irdelenmesi sağlanır. d) Gazâlî’nin “el-münkız mine'd-dalâl” adlı eserinden alınan veya derlenen bir metinden hareketle filozofun bilgi görüşünün irdelenmesi sağlanır. Öğretmenler Günü (24 Kasım)
ARALIK 02-06 Aralık 2 MS 2.YÜZYIL - MS 15.YÜZYIL FELSEFESİ MS 2. Yüzyıl- MS 15. Yüzyıl Filozoflarının Felsefi Görüşlerinin Analizi 11.2.3. Örnek felsefi metinlerden hareketle MS 2. yüzyıl-MS 15. yüzyıl... Anlatım, Soru-Cevap Aktif... e) İbn Rüşd’ün “Tehâfut et-tehâfut el-felâsife” adlı eserinden alınan veya derlenen bir metinden hareketle filozofun “din felsefe ilişkisi” ile ilgili görüşlerinin irdelenmesi sağlanır. Dünya Engelliler Günü (3 Aralık)
ARALIK 09-13 Aralık 2 MS 2.YÜZYIL - MS 15.YÜZYIL FELSEFESİ 2.4. MS 2. Yüzyıl- MS 15. Yüzyıl Felsefesinin Düşünce ve Argümanlarını Değerlendirme. 11.2.4. MS 2. yüzyıl-MS 15. yüzyıl felsefesindeki örnek düşünce ve argümanları felsefi açıdan değerlendirir. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... a) Mevlânâ, Yûnus Emre ve Hacı Bektâş Velî‘nin eserlerinden alınan veya derlenen bir metinden hareketle tasavvuf düşüncesindeki insan anlayışının tartışılması sağlanır.
ARALIK 16-20 Aralık 2 MS 2.YÜZYIL - MS 15.YÜZYIL FELSEFESİ MS 2. Yüzyıl- MS 15. Yüzyıl Felsefesinin Düşünce ve Argümanlarını Değerlendirme. 11.2.4. MS 2. yüzyıl-MS 15. yüzyıl felsefesindeki örnek düşünce ve... Anlatım, Soru-Cevap Aktif... b) “Anlamak için inanıyorum” düşüncesinden hareketle “inanç akıl ilişkisini” ele alan özgün bir metin yazılması sağlanır.
ARALIK 23-27 Aralık 2 SINAV HAFTASI SINAV HAFTASI SINAV HAFTASI Anlatım, Soru-Cevap Aktif... SINAV HAFTASI Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası
ARALIK 30 Aralık- 03 Ocak 2 15.YÜZYIL - 17.YÜZYIL FELSEFESİ 3.1. 15. Yüzyıl-17. Yüzyıl Felsefesinin Ortaya Çıkışı. 12. Yüzyıldaki Çeviri Faaliyetlerinin 15. Yüzyıl-17. Yüzyıl Felsefesine Etkileri. 15. Yüzyıl-17. Yüzyıl Felsefesine Önceki Felsefi Dönemlerin Etkisi. 3.2. 15. Yüzyıl-17. Yüzyıl Felsefesinin Ayırıcı Nitelikleri. Skolastik Düşünce İle Modern Düşüncenin Temel Farkları. 11.3.1. 15. yüzyıl-17. yüzyıl felsefesini hazırlayan düşünce ortamını açıklar. 11.3.2. 15. yüzyıl-17. yüzyıl felsefesinin karakteristik özelliklerini açıklar. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... a) 12. yüzyıldaki çeviri faaliyetlerinin 15. Yüzyıl-17. yüzyıl felsefesi üzerindeki etkilerine değinilir. b) MÖ 6. yüzyıl- MS 2. yüzyıl ve MS 2. yüzyıl-MS 15. yüzyıl felsefesinin 15. yüzyıl-17. yüzyıl felsefesi üzerindeki etkilerine değinilir. a) Skolastik düşünce ile modern düşüncenin temel farkları üzerinde durulur. b) Hümanizm, bilimsel yöntem, kartezyen felsefe ve hukuk felsefesi üzerinde durulur. c) N. Kopernik, G. Galileo, F. Bacon ve I. Newton’un bilimsel çalışmalarının 15. yüzyıl-17. yüzyıl felsefesi üzerindeki etkilerine değinilir.
OCAK 06-10 Ocak 2 15.YÜZYIL - 17.YÜZYIL FELSEFESİ Bilimsel Çalışmaların 15. Yüzyıl-17. Yüzyıl Felsefesine Etkisi. 3.3. 15. Yüzyıl-17. Yüzyıl Filozoflarının Felsefi Görüşlerinin Analizi. 11.3.3. Örnek felsefi metinlerden hareketle 15. yüzyıl-17. yüzyıl filozoflarının felsefi görüşlerini analiz eder. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... a) R. Descartes’ın “Felsefenin İlkeleri” adlı eserinden alınan veya derlenen bir metinden hareketle filozofun bilgi ve varlık görüşlerinin irdelenmesi sağlanır. b) B. Spinoza’nın “Ethica” adlı eserinden alınan veya derlenen bir metinden hareketle filozofun ahlak görüşünün irdelenmesi sağlanır. c) T. Hobbes’un “Leviathan” adlı eserinden alınan veya derlenen bir metinden hareketle filozofun siyaset görüşlerinin irdelenmesi sağlanır.
OCAK 13-17 Ocak 2 15.YÜZYIL - 17.YÜZYIL FELSEFESİ 3.4. 15. Yüzyıl-17. Yüzyıl Felsefesinin Düşünce ve Argümanlarını Değerlendirme. 11.3.4. 15. yüzyıl-17. yüzyıl felsefesindeki örnek düşünce ve argümanları felsefi açıdan değerlendirir. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... a) F. Bacon’ın “Bilgi güçtür.” sözünün olumlu ve olumsuz yönlerinin günlük hayattan örneklerle tartışılması sağlanır.
OCAK 20-24 Ocak YARI YIL TATİLİ (20 OCAK - 3 ŞUBAT)
OCAK 27-31 Ocak YARI YIL TATİLİ (20 OCAK - 3 ŞUBAT)
ŞUBAT 03-07 Şubat 2 15.YÜZYIL - 17.YÜZYIL FELSEFESİ 3.4. 15. Yüzyıl-17. Yüzyıl Felsefesinin Düşünce ve Argümanlarını Değerlendirme. 11.3.4. 15. yüzyıl-17. yüzyıl felsefesindeki örnek düşünce ve argümanları felsefi açıdan değerlendirir. Anlatım, Soru-Cevap Aktif Gösterim, Uygulama, Grup Çalışması, Okuma, Yazma, Dikte, Rol Yapma, Gösteri Drama, Tekrar Etme b) Ütopya kavramı ve türleri üzerinde durularak özgün bir ütopya yazılması sağlanır.
ŞUBAT 10-14 Şubat 2 18.YÜZYIL - 19.YÜZYIL FELSEFESİ 4.1. 18. Yüzyıl-19. Yüzyıl Felsefesinin Ortaya Çıkışı. 11.4.1. 18. yüzyıl -19. yüzyıl felsefesini hazırlayan düşünce ortamını açıklar. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... 15. yüzyıl-17. yüzyıl felsefesinin 18. yüzyıl -19. yüzyıl felsefesi üzerindeki etkilerine değinilir.
ŞUBAT 17-21 Şubat 2 18.YÜZYIL - 19.YÜZYIL FELSEFESİ 4.2. 18. Yüzyıl -19. Yüzyıl Felsefesinin Ayırıcı Nitelikleri. 18. Yüzyıl-19. Yüzyıl Felsefesinin Temel Özellikleri ve Öne Çıkan Problemleri. 18. Yüzyıl-19. Yüzyıl Felsefesi Döneminde Dil ve Edebiyat İlişkisi. 11.4.2. 18. yüzyıl -19. yüzyıl felsefesinin karakteristik özelliklerini açıklar. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... a) 18. yüzyıl -19. yüzyıl felsefesinin temel özellikleri ve problemleri üzerinde durulur. b) 18. yüzyıl -19. yüzyıl felsefesinin, dönemin dil ve edebiyatla ilişkisine değinilir.
ŞUBAT 24-28 Şubat 2 18.YÜZYIL - 19.YÜZYIL FELSEFESİ 4.3. 18. Yüzyıl-19. Yüzyıl Filozoflarının Felsefi Görüşlerinin Analizi. 11.4.3. Örnek felsefi metinlerinden hareketle 18. yüzyıl -19. yüzyıl filozoflarının felsefi görüşlerini analiz eder Anlatım, Soru-Cevap Aktif... a) J. Locke’un “İnsan Zihni Üzerine Bir Deneme” adlı eserinden alınan veya derlenen bir metinden hareketle filozofun bilginin kaynağı konusundaki görüşlerinin irdelenmesi sağlanır.
MART 03-07 Mart 2 18.YÜZYIL - 19.YÜZYIL FELSEFESİ 4.3. 18. Yüzyıl-19. Yüzyıl Filozoflarının Felsefi Görüşlerinin Analizi. 11.4.3. Örnek felsefi metinlerinden hareketle 18. yüzyıl -19. yüzyıl filozoflarının felsefi görüşlerini analiz eder. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... b) I. Kant’ın ”Ahlak Metafiziğinin Temellendirilmesi” adlı eserinden alınan veya derlenen bir metinden hareketle filozofun “ödev ahlakı” anlayışının irdelenmesi sağlanır. c) F. Hegel’in “Tinin Fenomenolojisi” adlı eserinden alınan veya derlenen bir metinden hareketle filozofun “diyalektik idealizm” anlayışının irdelenmesi sağlanır.
MART 10-14 Mart 2 18.YÜZYIL - 19.YÜZYIL FELSEFESİ 4.4. 18. Yüzyıl-19. Yüzyıl Felsefesinin Düşünce ve Argümanlarını Değerlendirme. 11.4.4. 18. yüzyıl -19. yüzyıl felsefesindeki örnek düşünce ve argümanları felsefi açıdan değerlendirir. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... a) J. J. Rousseau’nun “İnsan özgür doğar oysa her yerde zincire vurulmuştur.” sözünden hareketle özgürlük probleminin tartışılması sağlanır. İstiklâl Marşı'nın Kabulü be Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü (12 Mart)
MART 17-21 Mart 2 18.YÜZYIL - 19.YÜZYIL FELSEFESİ 4.4. 18. Yüzyıl-19. Yüzyıl Felsefesinin Düşünce ve Argümanlarını Değerlendirme. 11.4.4. 18. yüzyıl -19. yüzyıl felsefesindeki örnek düşünce ve argümanları... 18 Mart Çanakkale Zaferi Anlatım, Soru-Cevap Aktif... b) Günlük hayatta kullanılan bilgilerde aklın ve deneyin rolüne ilişkin özgün bir metin yazılması sağlanır. 18 Mart Çanakkale Zaferi, Şehitler Günü
MART 24-28 Mart 2 SINAV HAFTASI SINAV HAFTASI SINAV HAFTASI Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası Anlatım, Soru-Cevap Aktif... SINAV HAFTASI Dünya Tiyatrolar Günü (27 Mart)
MART 31 Mart- 04 Nisan 2 20.YÜZYIL FELSEFESİ 5.1. 20. Yüzyıl Felsefesinin Ortaya Çıkışı. 5.2. 20. Yüzyıl Felsefesinin Ayırıcı Özellikleri. 20. Yüzyıl Felsefesinin Temel Özellikleri, problemleri ve Ana Akımları. 11.5.1. 20. yüzyıl felsefesini hazırlayan düşünce ortamını açıklar. 11.5.2. 20. yüzyıl felsefesinin karakteristik özelliklerini açıklar. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... 18. yüzyıl -19. yüzyıl felsefesinin 20. yüzyıl felsefi akımları üzerindeki etkilerine değinilir. a) 20. yüzyıl felsefesinin temel özellikleri, problemleri ve bazı ana akımları (fenomenoloji, hermeneutik, varoluşçuluk, diyalektik materyalizm, mantıksal pozitivizm, yeni ontoloji) üzerinde durulur. Kütüphaneler Haftası, Dünya Otizm Farkındalık Günü (2 Nisan)
NİSAN 07-11 Nisan ARA TATİL (31 MART - 4 NİSAN)
NİSAN 14-18 Nisan 2 20.YÜZYIL FELSEFESİ Türkiye’de Felsefi Düşünceye Katkıda Bulunan Felsefeciler. 11.5.2. 20. yüzyıl felsefesinin karakteristik özelliklerini açıklar. Anlatım, Soru-Cevap Aktif Gösterim, Uygulama, Grup Çalışması, Okuma, Yazma, Dikte, Rol Yapma, Gösteri Drama, Tekrar Etme b) Türkiye’de felsefi düşünceye katkıda bulunan felsefeciler üzerinde durulur.
NİSAN 21-25 Nisan 2 20.YÜZYIL FELSEFESİ 5.3. 20. Yüzyıl Filozoflarının Felsefi Görüşlerinin Analizi. 11.5.3. Örnek felsefi metinlerden hareketle 20. yüzyıl filozoflarının felsefi görüşlerini analiz eder. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... a) F. Nietzsche’nin “Böyle Buyurdu Zerdüşt” adlı eserinden alınan veya derlenen bir metinden hareketle filozofun “yeni değerler inşası ve güç istenci” görüşlerinin irdelenmesi sağlanır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
NİSAN 28 Nisan- 02 Mayıs 2 20.YÜZYIL FELSEFESİ 5.3. 20. Yüzyıl Filozoflarının Felsefi Görüşlerinin Analizi. 11.5.3. Örnek felsefi metinlerden hareketle 20. yüzyıl filozoflarının felsefi görüşlerini... Kût'ül Amâre Zaferi (29 Nisan) 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Anlatım, Soru-Cevap Aktif... b) H. Bergson’un “Bilincin Dolaysız Verileri Üzerine Deneme” adlı eserinden alınan veya derlenen bir metinden hareketle filozofun bilginin kaynağı konusundaki düşüncelerinin irdelenmesi sağlanır. Kût'ül Amâre Zaferi (29 Nisan), 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü
MAYIS 05-09 Mayıs 2 20.YÜZYIL FELSEFESİ 5.3. 20. Yüzyıl Filozoflarının Felsefi Görüşlerinin Analizi. 11.5.3. Örnek felsefi metinlerden hareketle 20. yüzyıl filozoflarının felsefi görüşlerini... Anlatım, Soru-Cevap Aktif... c) J. P. Sartre’ın “Varoluşçuluk” adlı eserinden alınan veya derlenen bir metinden hareketle filozofun “varoluş” görüşlerinin irdelenmesi sağlanır.
MAYIS 12-16 Mayıs 2 20.YÜZYIL FELSEFESİ 5.3. 20. Yüzyıl Filozoflarının Felsefi Görüşlerinin Analizi. 11.5.3. Örnek felsefi metinlerden hareketle 20. yüzyıl filozoflarının felsefi görüşlerini... 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Anlatım, Soru-Cevap Aktif... d) T. Kuhn’un “Bilimsel Devrimlerin Yapısı” adlı eserinden alınan veya derlenen bir metinden hareketle filozofun bilim anlayışının irdelenmesi sağlanır
MAYIS 19-23 Mayıs 2 20.YÜZYIL FELSEFESİ 5.4. 20. Yüzyıl Felsefesinin Düşünce ve Argümanlarını Değerlendirme. 11.5.4. 20. yüzyıl felsefesi örnek düşünce ve argümanları felsefi açıdan değerlendirir. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... a) N. Topçu’nun “İsyan Ahlakı” adlı eserinden alınan veya derlenen bir metinden hareketle düşünürün ahlak hakkındaki görüşlerinin tartışılması sağlanır. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı
MAYIS 26-30 Mayıs 2 SINAV HAFTASI SINAV HAFTASI SINAV HAFTASI Anlatım, Soru-Cevap Aktif... SINAV HAFTASI İstanbul'un Fethi (29 Mayıs)
HAZİRAN 02-06 Haziran 2 20.YÜZYIL FELSEFESİ 5.4. 20. Yüzyıl Felsefesinin Düşünce ve Argümanlarını Değerlendirme. 11.5.4. 20. yüzyıl felsefesi örnek düşünce ve argümanları felsefi açıdan değerlendirir. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... b) T. Mengüşoğlu’nun “İnsan Felsefesi” adlı eserinden alınan ve derlenen bir metinden hareketle filozofun “insanı bir bütün olarak gören” düşüncelerinin tartışılması sağlanır. c) K. Popper’ın “Ben yanılmış olabilirim ve sen haklı olabilirsin ve ortak çaba sonucunda belki doğruluğa biraz daha yaklaşabiliriz.” sözünden hareketle bilginin doğruluğu ile ilgili özgün bir metin yazılması sağlanır.
HAZİRAN 09-13 Haziran 2 20.YÜZYIL FELSEFESİ 5.5. 20. Ve 21. Yüzyıl Felsefecilerinin Yaşadıkları Coğrafya. 11.5.5. Harita üzerinde 20 ve 21. yüzyıl felsefecilerinin isimlerini ve yaşadıkları coğrafyayı gösterir. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... a) Felsefeciler ve yaşadıkları yerler, Türkiye ve Dünya haritası üzerinde gösterilir. b) Felsefecilerin, isimleri ve yaşadıkları coğrafyanın ezberletilmesi yoluna gidilmez.

  • Bu plan Talim Terbiye Kurulunun yayınladığı Çerçeve Öğretim Programı ve Ders Bilgi Formlarına göre hazırlanmıştır.
  • Atatürkçülük konuları ile ilgili olarak Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 2104 ve 2488 sayılı Tebliğler Dergisinden yararlanılmıştır.

.......................................
Ders Öğretmeni

......................................
Ders Öğretmeni

......................................
Ders Öğretmeni

......................................
Ders Öğretmeni

..../..../2024
UYGUNDUR

......................................
Okul Müdürü