2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ..........................................................................
9. SINIF DIN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BILGISI DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

Ay Hafta Saat Ünite Konu Kazanım Açıklama Teknik Araç Ölçme Etkinlik
EYLÜL 09-13 Eylül 2 1. ÜNİTE: BİLGİ VE İNANÇ 1. İslam’da Bilgi Kaynakları 9.1.1. İslam’da bilginin kaynaklarını açıklar. İlköğretim Haftası / 15 Temmuz "Demokrasi ve Millî Birlik Günü" Anlatım, Soru-Cevap Aktif Gösterim, Uygulama, Grup Çalışması, Okuma, Yazma, Dikte, Rol Yapma, Gösteri Drama, Tekrar Etme İslam’ın bilgi kaynaklarında, selim akıl, doğru haber ve salim duyu organlarının yanı sıra bilgi ve düşünme kaynakları hakkında felsefe ve bilim dünyasındaki yapılan değerlendirmeler, İslam kelamının epistemolojik yaklaşımları bağlamında ele alınır. Rüya, keşif ve ilhamın İslam âlimlerince bilgi kaynağı olarak kabul edilmediğine vurgu yapılır. Ayrıca güncel bilgi kaynaklarına (dijital kayıtlar gibi) değinilir. Bilgiyi sevme, doğru bilgiye ulaşma ve faydalı bilgi ile bilgi ahlakı, bilginin kullanımı ve muhafazası gibi konulara da değinilir. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü
EYLÜL 16-20 Eylül 2 1. ÜNİTE: BİLGİ VE İNANÇ 1. İslam’da Bilgi Kaynakları 9.1.1. İslam’da bilginin kaynaklarını açıklar. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... İslam’ın bilgi kaynaklarında,... Gaziler Günü (19 Eylül), İlköğretim Haftası
EYLÜL 23-27 Eylül 2 1. ÜNİTE: BİLGİ VE İNANÇ 1. İslam’da Bilgi Kaynakları 9.1.1. İslam’da bilginin kaynaklarını açıklar. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... İslam’ın bilgi kaynaklarında,...
EYLÜL 30 Eylül- 04 Ekim 2 1. ÜNİTE: BİLGİ VE İNANÇ 2. İslam İnancında İmanın Mahiyeti 9.1.2. İslam inancında imanın mahiyetini araştırır. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... İman tasdik ilişkisi, iman ikrar ilişkisi, iman bilgi ilişkisi ve iman amel ilişkisi konularına yer verilir. İslam inancında imanın taklitten kurtarılarak tahkike ulaşmasının önemine de değinilir. Hayvanları Koruma Günü (4 Ekim)
EKİM 07-11 Ekim 2 1. ÜNİTE: BİLGİ VE İNANÇ 2. İslam İnancında İmanın Mahiyeti 9.1.2. İslam inancında imanın mahiyetini araştırır. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... İman tasdik ilişkisi, iman ikrar ilişkisi, iman bilgi ilişkisi ve iman amel ilişkisi konularına yer verilir. İslam inancında imanın taklitten kurtarılarak tahkike ulaşmasının önemine de değinilir.
EKİM 14-18 Ekim 2 1. ÜNİTE: BİLGİ VE İNANÇ 2. İslam İnancında İmanın Mahiyeti 9.1.2. İslam inancında imanın mahiyetini araştırır. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... İman tasdik ilişkisi, iman ikrar ilişkisi, iman bilgi ilişkisi ve iman amel ilişkisi konularına yer verilir. İslam inancında imanın taklitten kurtarılarak tahkike ulaşmasının önemine de değinilir.
EKİM 21-25 Ekim 2 1. ÜNİTE: BİLGİ VE İNANÇ 3. Kur’an’dan Mesajlar: İsrâ 36. Ayet ve Mülk 23. Ayet 9.1.3. İsrâ 36. ayet ile Mülk suresi 23. ayetlerinde verilen mesajları değerlendirir 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Kazanım, öğrencilerin Kur’an-ı Kerim mealini kullanma, Kur’an-ı Kerim’i anlama ve yorumlama, ayetlerde geçen şahıs, yer, konu ve kavramları belirleme becerilerini geliştirici etkinliklerle desteklenir. Bu kapsamda ayetlerin (nüzul sebebi, ana konuları gibi) kısa açıklamalarına öğrenci seviyesine göre yer verilir.
EKİM 28 Ekim- 01 Kasım 2 2. ÜNİTE: DİN VE İSLAM 1. Dinin Tanımı ve Kaynağı 9.2.1. Kaynağı ve unsurları bakımından din tanımlarını karşılaştırır. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Kur’an-ı Kerim’de din kavramının farklı anlamları ele alınır ve İslam âlimlerince yapılan din tanımlarına örnekler verilir. Çeşitli disiplinlere (felsefe, sosyoloji, antropoloji, dinler tarihi) göre din tanımlarına birer örnek verilir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
KASIM 04-08 Kasım 2 2. ÜNİTE: DİN VE İSLAM 2. İnsanın Doğası ve Din 9.2.1. Kaynağı ve unsurları bakımından din tanımlarını karşılaştırır. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Kur’an-ı Kerim’de din kavramının farklı anlamları ele alınır ve İslam âlimlerince yapılan din tanımlarına örnekler verilir. Çeşitli disiplinlere (felsefe, sosyoloji, antropoloji, dinler tarihi) göre din tanımlarına birer örnek verilir. Atatürk Haftası
KASIM 11-15 Kasım ARA TATİL (11-15 KASIM)
KASIM 18-22 Kasım 2 2. ÜNİTE: DİN VE İSLAM 2. İnsanın Doğası ve Din 9.2.2. İnsanın doğası ile din arasında ilişki kurar. 24 Kasım Öğretmenler Günü Anlatım, Soru-Cevap Aktif Gösterim, Uygulama, Grup Çalışması, Okuma, Yazma, Dikte, Rol Yapma, Gösteri Drama, Tekrar Etme İnsan doğasının maddi ve manevi yönüne değinilir, tarih boyunca insanın inanma ihtiyacının nedenleri Kur’an-ı Kerim’den ilgili ayetlerle ele alınır, dinin insan hayatındaki yeri ve önemi örneklerle açıklanır.
KASIM 25-29 Kasım 2 2. ÜNİTE: DİN VE İSLAM 3. İman ve İslam İlişkisi 9.2.3. İman ve İslam kavramları arasındaki ilişkiyi fark eder Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Öğretmenler Günü (24 Kasım)
ARALIK 02-06 Aralık 2 2. ÜNİTE: DİN VE İSLAM 3. İman ve İslam İlişkisi 9.2.3. İman ve İslam kavramları arasındaki ilişkiyi fark eder Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Dünya Engelliler Günü (3 Aralık)
ARALIK 09-13 Aralık 2 2. ÜNİTE: DİN VE İSLAM 4. İslam İnanç Esaslarının Özellikleri 9.2.4. İslam’ın inanç esaslarının özelliklerini ayet ve hadisler ışığında analiz eder. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... İslam inancının sade ve yalın olması, kul ile Allah arasında hiçbir aracı kişi ve kuruma izin vermemesi, dogmatik olmaması, hür iradeyi esas alması, ebedî kurtuluş için korku ve ümit arasında yaşamayı tavsiye etmesi gibi konulara değinilir. İslam inancında tevhidin önemi ile tevhid inancının yerleşmesinde Allah’ın isim ve sıfatlarını doğru anlamanın yeri ayetlerle ele alınır, inanç esasları ile ilgili ayrıntılara girilmez. İslam inanç esasları arasındaki bütünselliğin önemine değinilir, İslam inançlarını parçacı bir yaklaşımla ele almanın sakıncaları örneklerle açıklanır.
ARALIK 16-20 Aralık 2 2. ÜNİTE: DİN VE İSLAM 4. İslam İnanç Esaslarının Özellikleri 9.2.4. İslam’ın inanç esaslarının özelliklerini ayet ve hadisler ışığında analiz... Anlatım, Soru-Cevap Aktif... İslam inancının sade ve yalın olması, kul ile Allah arasında hiçbir aracı kişi ve kuruma izin vermemesi, dogmatik olmaması, hür iradeyi esas alması, ebedî kurtuluş için korku ve ümit arasında yaşamayı tavsiye etmesi gibi konulara değinilir. İslam inancında tevhidin önemi ile tevhid inancının yerleşmesinde Allah’ın isim ve sıfatlarını doğru anlamanın yeri ayetlerle ele alınır, inanç esasları ile ilgili ayrıntılara girilmez. İslam inanç esasları arasındaki bütünselliğin önemine değinilir, İslam inançlarını parçacı bir yaklaşımla ele almanın sakıncaları örneklerle açıklanır.
ARALIK 23-27 Aralık 2 2. ÜNİTE: DİN VE İSLAM 5. Kur’an’dan Mesajlar: Nisâ Suresi 136. Ayet 9.2.5. Nisâ suresi 136. ayette verilen mesajları değerlendirir Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Kazanım, öğrencilerin Kur’an-ı Kerim mealini kullanma, Kur’an-ı Kerim’i anlama ve yorumlama, ayetlerde geçen şahıs, yer, konu ve kavramları belirleme becerilerini geliştirici etkinliklerle desteklenir. Bu kapsamda ayetlerin (nüzul sebebi, ana konuları gibi) kısa açıklamalarına öğrenci seviyesine göre yer verilir. Ayet ele alınırken Cibril hadisine de yer verilir. Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası
ARALIK 30 Aralık- 03 Ocak 2 3.ÜNİTE: İSLAM VE İBADET 1. İslam’da İbadet ve Kapsamı 9.3.1. İslam’da ibadet kavramını ve ibadetin kapsamını açıklar. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... İslam’da ibadetin kapsamı konusunda Allah’ın rızasına dayanan her davranışın ibadet olduğuna, bazı ibadetlerin (namaz, oruç, hac, zekât gibi) belirli bir vaktinin ve uygulanma şeklinin olduğuna, bazı ibadetlerin ise belirli bir vaktinin olmadığına değinilir.
OCAK 06-10 Ocak 2 3.ÜNİTE: İSLAM VE İBADET 1. İslam’da İbadet ve Kapsamı 9.3.1. İslam’da ibadet kavramını ve ibadetin kapsamını açıklar. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... İslam’da ibadetin kapsamı konusunda Allah’ın rızasına dayanan her davranışın ibadet olduğuna, bazı ibadetlerin (namaz, oruç, hac, zekât gibi) belirli bir vaktinin ve uygulanma şeklinin olduğuna, bazı ibadetlerin ise belirli bir vaktinin olmadığına değinilir.
OCAK 13-17 Ocak 2 3.ÜNİTE: İSLAM VE İBADET 1. İslam’da İbadet ve Kapsamı 9.3.1. İslam’da ibadet kavramını ve ibadetin kapsamını açıklar. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... İslam’da ibadetin kapsamı konusunda Allah’ın rızasına dayanan her davranışın ibadet olduğuna, bazı ibadetlerin (namaz, oruç, hac, zekât gibi) belirli bir vaktinin ve uygulanma şeklinin olduğuna, bazı ibadetlerin ise belirli bir vaktinin olmadığına değinilir.
OCAK 20-24 Ocak YARI YIL TATİLİ (20 OCAK - 3 ŞUBAT)
OCAK 27-31 Ocak YARI YIL TATİLİ (20 OCAK - 3 ŞUBAT)
ŞUBAT 03-07 Şubat 2 3.ÜNİTE: İSLAM VE İBADET 2. İslam’da İbadetin Amacı ve Önemi 9.3.2. İslam’da ibadetlerin yapılış amacını ve önemini fark eder. Anlatım, Soru-Cevap Aktif Gösterim, Uygulama, Grup Çalışması, Okuma, Yazma, Dikte, Rol Yapma, Gösteri Drama, Tekrar Etme
ŞUBAT 10-14 Şubat 2 3.ÜNİTE: İSLAM VE İBADET 3. İslam’da İbadet Yükümlülüğü 9.3.3. İbadet yükümlülüğü ile ilgili bazı kavramları sınıflandırır. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Mükellef ve ef’al-i mükellefîne (farz, vacip, sünnet, mendup, mübah, haram ve mekruh) yer verilir.
ŞUBAT 17-21 Şubat 2 3.ÜNİTE: İSLAM VE İBADET 4. İslam’da İbadetlerin Temel İlkeleri 9.3.4. İslam’da ibadetlerin temel ilkelerini değerlendirir. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... İslam’da ibadetlerin temel ilkeleri kapsamında, “Kur’an ve sünnete uygunluk”, “niyet”, “ihlas” konularına yer verilir. Ayrıca ibadetlerde bidatlerden kaçınmanın önemine değinilir.
ŞUBAT 24-28 Şubat 2 3.ÜNİTE: İSLAM VE İBADET 5. İslam’da İbadet Ahlak İlişkisi 9.3.5. İbadetlerin, bireyin ahlaki gelişimi üzerindeki etkisini yorumlar. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... İbadetlerin teşri hikmeti üzerinde durulur ve ibadetlerin toplumsal yönüne değinilir.
MART 03-07 Mart 2 3.ÜNİTE: İSLAM VE İBADET 6. Kur’an’dan Mesajlar: Bakara Suresi 177. Ayet 9.3.6. Bakara suresi 177. ayette verilen mesajları değerlendirir. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Kazanım, öğrencilerin Kur’an-ı Kerim mealini kullanma, Kur’an-ı Kerim’i anlama ve yorumlama, ayetlerde geçen şahıs, yer, konu ve kavramları belirleme becerilerini geliştirici etkinliklerle desteklenir. Bu kapsamda ayetlerin (nüzul sebebi, ana konuları gibi) kısa açıklamalarına öğrenci seviyesine göre yer verilir.
MART 10-14 Mart 2 4. ÜNİTE: GENÇLİK VE DEĞERLER 1. Değerler ve Değerlerin Kaynağı 9.4.1. Değerlerin oluşumuna etki eden unsurları analiz eder. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Değer kavramının analizi yapılır, değerlerin oluşumunda, dinin, örf ve âdetlerin etkisine yer verilir. İstiklâl Marşı'nın Kabulü be Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü (12 Mart)
MART 17-21 Mart 2 4. ÜNİTE: GENÇLİK VE DEĞERLER 2.Gençlerin Kişilik Gelişiminde Değerlerin Yeri ve Önemi 9.4.2. Gençlerin kişilik gelişiminde dinî ve ahlaki değerler ile örf ve âdetlerin yerini tartışır. 18 Mart Çanakkale Zaferi Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Gençlerin kişilik gelişimine değerlerin etkisi günlük hayattan örneklerle açıklanır. 18 Mart Çanakkale Zaferi, Şehitler Günü
MART 24-28 Mart 2 4. ÜNİTE: GENÇLİK VE DEĞERLER 2.Gençlerin Kişilik Gelişiminde Değerlerin Yeri ve Önemi 9.4.2. Gençlerin kişilik gelişiminde dinî ve ahlaki değerler ile örf... Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Gençlerin kişilik gelişimine değerlerin etkisi günlük hayattan örneklerle açıklanır. Dünya Tiyatrolar Günü (27 Mart)
MART 31 Mart- 04 Nisan 2 4. ÜNİTE: GENÇLİK VE DEĞERLER 3. Temel Değerler 9.4.3. Temel değerleri ayet ve hadislerle ilişkilendirir. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... İslam düşünce geleneğinde öne çıkan temel “insani erdem ve değerler”den hikmet, adalet, iffet ve şecaat konularına yer verilir. İnsanın düşünme, arzu ve gazap gibi konularda ölçülü olması, itidal üzere hareket etmesi, bedeni ve maddi hazlara aşırı düşkünlükten korunması, gönül tokluğu gibi anlamlara gelen iffet kavramı, ahlaki ve felsefi boyutlarıyla ele alınır. Kütüphaneler Haftası, Dünya Otizm Farkındalık Günü (2 Nisan)
NİSAN 07-11 Nisan ARA TATİL (31 MART - 4 NİSAN)
NİSAN 14-18 Nisan 2 4. ÜNİTE: GENÇLİK VE DEĞERLER 3. Temel Değerler 9.4.3. Temel değerleri ayet ve hadislerle ilişkilendirir. Anlatım, Soru-Cevap Aktif Gösterim, Uygulama, Grup Çalışması, Okuma, Yazma, Dikte, Rol Yapma, Gösteri Drama, Tekrar Etme İslam düşünce geleneğinde öne çıkan temel “insani erdem ve değerler”den hikmet, adalet, iffet ve şecaat konularına yer verilir. İnsanın düşünme, arzu ve gazap gibi konularda ölçülü olması, itidal üzere hareket etmesi, bedeni ve maddi hazlara aşırı düşkünlükten korunması, gönül tokluğu gibi anlamlara gelen iffet kavramı, ahlaki ve felsefi boyutlarıyla ele alınır.
NİSAN 21-25 Nisan 2 4. ÜNİTE: GENÇLİK VE DEĞERLER 4. Kur’an’dan Mesajlar: İsrâ Suresi 23-29. Ayetler 9.4.4. İsrâ suresi 23-29. ayetlerde verilen mesajları değerlendirir Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Kazanım, öğrencilerin Kur’an-ı Kerim mealini kullanma, Kur’an-ı Kerim’i anlama ve yorumlama, ayetlerde geçen şahıs, yer, konu ve kavramları belirleme becerilerini geliştirici etkinliklerle desteklenir. Bu kapsamda ayetlerin (nüzul sebebi, ana konuları gibi) kısa açıklamalarına öğrenci seviyesine göre yer verilir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
NİSAN 28 Nisan- 02 Mayıs 2 5. ÜNİTE: GÖNÜL COĞRAFYAMIZ 1. İslam Medeniyeti ve Özellikleri 9.5.1. İslam medeniyeti kavramını izah eder. Kût'ül Amâre Zaferi (29 Nisan) 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Kültür ve medeniyet kavramları öğrenci seviyesine göre ana hatlarıyla ele alınır, İslam medeniyeti kavramı analiz edilir. Kût'ül Amâre Zaferi (29 Nisan), 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü
MAYIS 05-09 Mayıs 2 5. ÜNİTE: GÖNÜL COĞRAFYAMIZ 1. İslam Medeniyeti ve Özellikleri 9.5.1. İslam medeniyeti kavramını izah eder. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Kültür ve medeniyet kavramları öğrenci seviyesine göre ana hatlarıyla ele alınır, İslam medeniyeti kavramı analiz edilir.
MAYIS 12-16 Mayıs 2 5. ÜNİTE: GÖNÜL COĞRAFYAMIZ 1. İslam Medeniyeti ve Özellikleri 9.5.1. İslam medeniyeti kavramını izah eder. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Kültür ve medeniyet kavramları öğrenci seviyesine göre ana hatlarıyla ele alınır, İslam medeniyeti kavramı analiz edilir.
MAYIS 19-23 Mayıs 2 5. ÜNİTE: GÖNÜL COĞRAFYAMIZ 2. İslam Medeniyetinin Farklı Coğrafyalardaki İzleri 9.5.2. İslam medeniyetinin, dünyanın farklı bölgelerindeki etkilerini fark eder. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Hicaz Bölgesi, Kudüs ve Çevresi, Şam ve Bağdat Bölgesi, İran, Horasan, Türkistan ve Mâverâünnehir Bölgesi, Hint Alt Kıtası, Anadolu ve Balkanlar, Kuzey Afrika (Mısır ve Mağrip Bölgesi) ve Endülüs gibi İslam medeniyetinin tarihî süreçte hayat bulduğu ilim ve kültür havzaları ele alınır. İslam medeniyetinin bu havzalara İslam’ın taşınmasına öncülük eden âlimler, komutanlar ve tüccarlara kısaca yer verilir. İslam medeniyetine değer katan ana dillere (Türkçe, Arapça, Farsça) değinilir. İslam medeniyetinin Anadolu ve Balkanlara taşınmasında Horasan, Anadolu ve Rumeli erenlerinin de rolüne kısaca değinilir. Öğrencilerin Türkiye ile gönül coğrafyamız arasındaki tarihî ve kültürel bağların güçlenmesine yönelik sözlü ve yazılı önerilerde bulunabilecekleri etkinliklere yer verilir. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı
MAYIS 26-30 Mayıs 2 5. ÜNİTE: GÖNÜL COĞRAFYAMIZ 2. İslam Medeniyetinin Farklı Coğrafyalardaki İzleri 9.5.2. İslam medeniyetinin, dünyanın farklı bölgelerindeki etkilerini fark eder. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Hicaz Bölgesi, Kudüs ve Çevresi, Şam ve Bağdat Bölgesi, İran, Horasan, Türkistan ve Mâverâünnehir Bölgesi, Hint Alt Kıtası, Anadolu ve Balkanlar, Kuzey Afrika (Mısır ve Mağrip Bölgesi) ve Endülüs gibi İslam medeniyetinin tarihî süreçte hayat bulduğu ilim ve kültür havzaları ele alınır. İslam medeniyetinin bu havzalara İslam’ın taşınmasına öncülük eden âlimler, komutanlar ve tüccarlara kısaca yer verilir. İslam medeniyetine değer katan ana dillere (Türkçe, Arapça, Farsça) değinilir. İslam medeniyetinin Anadolu ve Balkanlara taşınmasında Horasan, Anadolu ve Rumeli erenlerinin de rolüne kısaca değinilir. Öğrencilerin Türkiye ile gönül coğrafyamız arasındaki tarihî ve kültürel bağların güçlenmesine yönelik sözlü ve yazılı önerilerde bulunabilecekleri etkinliklere yer verilir. İstanbul'un Fethi (29 Mayıs)
HAZİRAN 02-06 Haziran 2 5. ÜNİTE: GÖNÜL COĞRAFYAMIZ 2. İslam Medeniyetinin Farklı Coğrafyalardaki İzleri 9.5.2. İslam medeniyetinin, dünyanın farklı bölgelerindeki etkilerini fark eder. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Hicaz Bölgesi, Kudüs ve Çevresi, Şam ve Bağdat Bölgesi, İran, Horasan, Türkistan ve Mâverâünnehir Bölgesi, Hint Alt Kıtası, Anadolu ve Balkanlar, Kuzey Afrika (Mısır ve Mağrip Bölgesi) ve Endülüs gibi İslam medeniyetinin tarihî süreçte hayat bulduğu ilim ve kültür havzaları ele alınır. İslam medeniyetinin bu havzalara İslam’ın taşınmasına öncülük eden âlimler, komutanlar ve tüccarlara kısaca yer verilir. İslam medeniyetine değer katan ana dillere (Türkçe, Arapça, Farsça) değinilir. İslam medeniyetinin Anadolu ve Balkanlara taşınmasında Horasan, Anadolu ve Rumeli erenlerinin de rolüne kısaca değinilir. Öğrencilerin Türkiye ile gönül coğrafyamız arasındaki tarihî ve kültürel bağların güçlenmesine yönelik sözlü ve yazılı önerilerde bulunabilecekleri etkinliklere yer verilir.
HAZİRAN 09-13 Haziran 2 5. ÜNİTE: GÖNÜL COĞRAFYAMIZ 3. Kur’an’dan Mesajlar: Hucurât Suresi 13. Ayet 9.5.3. Hucurât suresi 13. ayette verilen mesajları değerlendirir. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Kazanım, öğrencilerin Kur’an-ı Kerim mealini kullanma, Kur’an-ı Kerim’i anlama ve yorumlama, ayetlerde geçen şahıs, yer, konu ve kavramları belirleme becerilerini geliştirici etkinliklerle desteklenir. Bu kapsamda ayetlerin (nüzul sebebi, ana konuları gibi) kısa açıklamalarına öğrenci seviyesine göre yer verilir.

  • Bu plan Talim Terbiye Kurulunun yayınladığı Çerçeve Öğretim Programı ve Ders Bilgi Formlarına göre hazırlanmıştır.
  • Atatürkçülük konuları ile ilgili olarak Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 2104 ve 2488 sayılı Tebliğler Dergisinden yararlanılmıştır.

.......................................
Ders Öğretmeni

......................................
Ders Öğretmeni

......................................
Ders Öğretmeni

......................................
Ders Öğretmeni

..../..../2024
UYGUNDUR

......................................
Okul Müdürü