2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ..........................................................................
11. SINIF DIN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BILGISI DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

Ay Hafta Saat Ünite Konu Kazanım Açıklama Teknik Araç Ölçme Etkinlik
EYLÜL 09-13 Eylül 2 1. ÜNİTE: DÜNYA VE AHİRET 1. Varoluşun ve Hayatın Anlamı 11.1.1. Hayatı anlamlandırmada ahiret inancının önemini fark eder. İlköğretim Haftası / 15 Temmuz "Demokrasi ve Millî Birlik Günü" Anlatım, Soru-Cevap Aktif Gösterim, Uygulama, Grup Çalışması, Okuma, Yazma, Dikte, Rol Yapma, Gösteri Drama, Tekrar Etme Kur’an-ı Kerim’den dünya hayatının amacıyla ilgili örnekler verilmesine özen gösterilir. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü
EYLÜL 16-20 Eylül 2 1. ÜNİTE: DÜNYA VE AHİRET 1. Varoluşun ve Hayatın Anlamı 11.1.1. Hayatı anlamlandırmada ahiret inancının önemini fark eder. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Kur’an-ı Kerim’den dünya... Gaziler Günü (19 Eylül), İlköğretim Haftası
EYLÜL 23-27 Eylül 2 1. ÜNİTE: DÜNYA VE AHİRET 2. Ahiret Âlemi 11.1.2. Dünya hayatı ile ahiret hayatı arasında ilişki kurar. Anlatım, Soru-Cevap Aktif...
EYLÜL 30 Eylül- 04 Ekim 2 1. ÜNİTE: DÜNYA VE AHİRET 2. Ahiret Âlemi 11.1.3. Ahiret hayatının aşamalarını ayet ve hadislerle temellendirir. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Ölüm, kabir, berzah âlemi, kıyamet, ba’s, haşir, hesap, cennet ve cehennem kavramlarına yer verilir. Kıyamet ve yeniden diriliş gibi konular akli ve naklî deliller ışığında ele alınır. Hayvanları Koruma Günü (4 Ekim)
EKİM 07-11 Ekim 2 1. ÜNİTE: DÜNYA VE AHİRET 2. Ahiret Âlemi 11.1.3. Ahiret hayatının aşamalarını ayet ve hadislerle temellendirir. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Ölüm, kabir, berzah âlemi, kıyamet, ba’s, haşir, hesap, cennet ve cehennem kavramlarına yer verilir. Kıyamet ve yeniden diriliş gibi konular akli ve naklî deliller ışığında ele alınır.
EKİM 14-18 Ekim 2 1. ÜNİTE: DÜNYA VE AHİRET 2. Ahiret Âlemi 11.1.3. Ahiret hayatının aşamalarını ayet ve hadislerle temellendirir. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Ölüm, kabir, berzah âlemi, kıyamet, ba’s, haşir, hesap, cennet ve cehennem kavramlarına yer verilir. Kıyamet ve yeniden diriliş gibi konular akli ve naklî deliller ışığında ele alınır.
EKİM 21-25 Ekim 2 1. ÜNİTE: DÜNYA VE AHİRET 3. Ahirete Uğurlama 11.1.4. Cenaze uğurlama ile ilgili dinî uygulamaları örneklerle açıklar. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Vefat edenin vasiyet ve borçları, tekfin ve teçhiz, cenaze namazı, taziye ve Kur’an okuma, dua etmek ve hayır yapmak konularına yer verilir. Cenaze namazına katılmanın ve taziyede bulunmanın, dinî ve insani bir görev olduğuna değinilir. Kültürümüzde cenaze uğurlama ile ilgili gelenekler tanıtılır, ayrıca Alevi-Bektaşilikte yer alan “Hakk’a Uğurlama Erkânı” gibi cenaze uğurlama geleneklerine de değinilir.
EKİM 28 Ekim- 01 Kasım 2 1. ÜNİTE: DÜNYA VE AHİRET 3. Ahirete Uğurlama 11.1.4. Cenaze uğurlama ile ilgili dinî uygulamaları örneklerle açıklar. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Vefat edenin vasiyet ve borçları, tekfin ve teçhiz, cenaze namazı, taziye ve Kur’an okuma, dua etmek ve hayır yapmak konularına yer verilir. Cenaze namazına katılmanın ve taziyede bulunmanın, dinî ve insani bir görev olduğuna değinilir. Kültürümüzde cenaze uğurlama ile ilgili gelenekler tanıtılır, ayrıca Alevi-Bektaşilikte yer alan “Hakk’a Uğurlama Erkânı” gibi cenaze uğurlama geleneklerine de değinilir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
KASIM 04-08 Kasım 2 1. ÜNİTE: DÜNYA VE AHİRET 4. Kur’an’dan Mesajlar: Bakara Suresi 153-157. Ayetler 11.1.5. Bakara suresi 153-157. ayetlerde verilen mesajları değerlendirir Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Kazanım, öğrencilerin Kur’an-ı Kerim mealini kullanma, Kur’an-ı Kerim’i anlama ve yorumlama, ayetlerde geçen şahıs, yer, konu ve kavramları belirleme becerilerini geliştirici etkinliklerle desteklenir. Bu kapsamda ayetlerin (nüzul sebebi, ana konuları gibi) kısa açıklamalarına öğrenci seviyesine göre yer verilir. Atatürk Haftası
KASIM 11-15 Kasım ARA TATİL (11-15 KASIM)
KASIM 18-22 Kasım 2 2. ÜNİTE: KUR’AN’A GÖRE HZ. MUHAMMED 1. Hz. Muhammed’in Şahsiyeti 11.2.1. Hz. Muhammed’in örnek şahsiyetini tanır. 24 Kasım Öğretmenler Günü Anlatım, Soru-Cevap Aktif Gösterim, Uygulama, Grup Çalışması, Okuma, Yazma, Dikte, Rol Yapma, Gösteri Drama, Tekrar Etme Hz. Muhammed’in beşerî yönü ile ilgili ayetlerden örnek verilmesine özen gösterilir. Hz. Muhammed’in ahlaki özellikleri örneklerle ele alınır. Öğrencilerin, İslam’ı anlamada Hz. Muhammed’in örnek şahsiyetinin yerini analiz edebileceği etkinliklere yer verilir.
KASIM 25-29 Kasım 2 2. ÜNİTE: KUR’AN’A GÖRE HZ. MUHAMMED 1. Hz. Muhammed’in Şahsiyeti 11.2.1. Hz. Muhammed’in örnek şahsiyetini tanır. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Hz. Muhammed’in beşerî yönü ile ilgili ayetlerden örnek verilmesine özen gösterilir. Hz. Muhammed’in ahlaki özellikleri örneklerle ele alınır. Öğrencilerin, İslam’ı anlamada Hz. Muhammed’in örnek şahsiyetinin yerini analiz edebileceği etkinliklere yer verilir. Öğretmenler Günü (24 Kasım)
ARALIK 02-06 Aralık 2 2. ÜNİTE: KUR’AN’A GÖRE HZ. MUHAMMED 2. Hz. Muhammed’in Peygamberlik Yönü 11.2.2. Hz. Muhammed’in peygamberlikle ilgili görevlerini açıklar. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Hz. Muhammed’in tebliğ, tebyin, teşri ve temsil (İslam’ı anlama ve yaşama konusundaki örnekliği) görevlerine değinilir. Dünya Engelliler Günü (3 Aralık)
ARALIK 09-13 Aralık 2 2. ÜNİTE: KUR’AN’A GÖRE HZ. MUHAMMED 2. Hz. Muhammed’in Peygamberlik Yönü 11.2.2. Hz. Muhammed’in peygamberlikle ilgili görevlerini açıklar. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Hz. Muhammed’in tebliğ, tebyin, teşri ve temsil (İslam’ı anlama ve yaşama konusundaki örnekliği) görevlerine değinilir.
ARALIK 16-20 Aralık 2 2. ÜNİTE: KUR’AN’A GÖRE HZ. MUHAMMED 3. Hz. Muhammed’e Bağlılık ve İtaat 11.2.3. Hz. Peygamber’e bağlılık ve itaati ayet ve hadislerden hareketle yorumlar. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Hadis ve sünnet kavramlarına, İslam’ın anlaşılmasında sünnetin önemine ve kültürümüzde Peygamber ve Ehl-İ Beyt sevgisine de değinilir. Hadis kaynaklarından Kütüb-i tis’a ve müellifleri isim olarak listelenir.
ARALIK 23-27 Aralık 2 2. ÜNİTE: KUR’AN’A GÖRE HZ. MUHAMMED 3. Hz. Muhammed’e Bağlılık ve İtaat 11.2.3. Hz. Peygamber’e bağlılık ve itaati ayet ve hadislerden hareketle... Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Hadis ve sünnet kavramlarına, İslam’ın anlaşılmasında sünnetin önemine ve kültürümüzde Peygamber ve Ehl-İ Beyt sevgisine de değinilir. Hadis kaynaklarından Kütüb-i tis’a ve müellifleri isim olarak listelenir. Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası
ARALIK 30 Aralık- 03 Ocak 2 2. ÜNİTE: KUR’AN’A GÖRE HZ. MUHAMMED 4. Kur’an’dan Mesajlar: Ahzâb Suresi 45-46. Ayetler 11.2.4. Ahzâb suresi 45-46. ayetlerde verilen mesajları değerlendirir Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Kazanım, öğrencilerin Kur’an-ı Kerim mealini kullanma, Kur’an-ı Kerim’i anlama ve yorumlama, ayetlerde geçen şahıs, yer, konu ve kavramları belirleme becerilerini geliştirici etkinliklerle desteklenir. Bu kapsamda ayetlerin (nüzul sebebi, ana konuları gibi) kısa açıklamalarına öğrenci seviyesine göre yer verilir.
OCAK 06-10 Ocak 2 3. ÜNİTE: KUR’AN’DA BAZI KAVRAMLAR 1. İslam’ın Aydınlık Yolu: Hidayet 11.3.1. Kur’an’ı Kerim’de geçen bazı kavramları yorumlar. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Cihat kavramı, anlam genişliği göz önünde bulundurularak salt savaş ile sınırlandırılmadan tüm boyutlarıyla ve Mekkî ve Medenî ayetlerin bu kavrama yüklediği anlamlar bağlamında ele alınır. Cihadın bir ibadet olarak farzı ayın ve farz-ı kifaye olduğu durumlara değinilir. Bu kapsamda ceht, mücahede, davet, tebliğ, irşat, emr-i bi’l-maruf ve nehy-i ani’l-münker, kıtal/mukatele ve şehadet kavramlarına yer verilir.
OCAK 13-17 Ocak 2 3. ÜNİTE: KUR’AN’DA BAZI KAVRAMLAR 2. Allah’ı Görüyormuşçasına Yaşamak: İhsan 11.3.1. Kur’an’ı Kerim’de geçen bazı kavramları yorumlar. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Cihat kavramı, anlam genişliği göz önünde bulundurularak salt savaş ile sınırlandırılmadan tüm boyutlarıyla ve Mekkî ve Medenî ayetlerin bu kavrama yüklediği anlamlar bağlamında ele alınır. Cihadın bir ibadet olarak farzı ayın ve farz-ı kifaye olduğu durumlara değinilir. Bu kapsamda ceht, mücahede, davet, tebliğ, irşat, emr-i bi’l-maruf ve nehy-i ani’l-münker, kıtal/mukatele ve şehadet kavramlarına yer verilir.
OCAK 20-24 Ocak YARI YIL TATİLİ (20 OCAK - 3 ŞUBAT)
OCAK 27-31 Ocak YARI YIL TATİLİ (20 OCAK - 3 ŞUBAT)
ŞUBAT 03-07 Şubat 2 3. ÜNİTE: KUR’AN’DA BAZI KAVRAMLAR 3. Allah İçin Samimiyet: İhlas 11.3.1. Kur’an’ı Kerim’de geçen bazı kavramları yorumlar. Anlatım, Soru-Cevap Aktif Gösterim, Uygulama, Grup Çalışması, Okuma, Yazma, Dikte, Rol Yapma, Gösteri Drama, Tekrar Etme Cihat kavramı, anlam genişliği göz önünde bulundurularak salt savaş ile sınırlandırılmadan tüm boyutlarıyla ve Mekkî ve Medenî ayetlerin bu kavrama yüklediği anlamlar bağlamında ele alınır. Cihadın bir ibadet olarak farzı ayın ve farz-ı kifaye olduğu durumlara değinilir. Bu kapsamda ceht, mücahede, davet, tebliğ, irşat, emr-i bi’l-maruf ve nehy-i ani’l-münker, kıtal/mukatele ve şehadet kavramlarına yer verilir.
ŞUBAT 10-14 Şubat 2 3. ÜNİTE: KUR’AN’DA BAZI KAVRAMLAR 4. Allah’ın Emir ve Yasaklarına Riayet: Takva 11.3.1. Kur’an’ı Kerim’de geçen bazı kavramları yorumlar. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Cihat kavramı, anlam genişliği göz önünde bulundurularak salt savaş ile sınırlandırılmadan tüm boyutlarıyla ve Mekkî ve Medenî ayetlerin bu kavrama yüklediği anlamlar bağlamında ele alınır. Cihadın bir ibadet olarak farzı ayın ve farz-ı kifaye olduğu durumlara değinilir. Bu kapsamda ceht, mücahede, davet, tebliğ, irşat, emr-i bi’l-maruf ve nehy-i ani’l-münker, kıtal/mukatele ve şehadet kavramlarına yer verilir.
ŞUBAT 17-21 Şubat 2 3. ÜNİTE: KUR’AN’DA BAZI KAVRAMLAR 5. Dosdoğru Yol: Sırat-ı Müstakim 11.3.1. Kur’an’ı Kerim’de geçen bazı kavramları yorumlar. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Cihat kavramı, anlam genişliği göz önünde bulundurularak salt savaş ile sınırlandırılmadan tüm boyutlarıyla ve Mekkî ve Medenî ayetlerin bu kavrama yüklediği anlamlar bağlamında ele alınır. Cihadın bir ibadet olarak farzı ayın ve farz-ı kifaye olduğu durumlara değinilir. Bu kapsamda ceht, mücahede, davet, tebliğ, irşat, emr-i bi’l-maruf ve nehy-i ani’l-münker, kıtal/mukatele ve şehadet kavramlarına yer verilir.
ŞUBAT 24-28 Şubat 2 3. ÜNİTE: KUR’AN’DA BAZI KAVRAMLAR 6. Allah Yolunda Mücahede: Cihat 11.3.1. Kur’an’ı Kerim’de geçen bazı kavramları yorumlar. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Cihat kavramı, anlam genişliği göz önünde bulundurularak salt savaş ile sınırlandırılmadan tüm boyutlarıyla ve Mekkî ve Medenî ayetlerin bu kavrama yüklediği anlamlar bağlamında ele alınır. Cihadın bir ibadet olarak farzı ayın ve farz-ı kifaye olduğu durumlara değinilir. Bu kapsamda ceht, mücahede, davet, tebliğ, irşat, emr-i bi’l-maruf ve nehy-i ani’l-münker, kıtal/mukatele ve şehadet kavramlarına yer verilir.
MART 03-07 Mart 2 3. ÜNİTE: KUR’AN’DA BAZI KAVRAMLAR 7. İyi, Doğru ve Güzel Davranış: Salih Amel 8. Kur’an’dan Mesajlar: Kehf Suresi 107-110. Ayetler 11.3.2. Kur’an’ı Kerim’de geçen kavramları tanımanın İslam’ı doğru anlamadaki önemini fark eder. 11.3.3. Kehf suresi 107-110. ayetlerde verilen mesajları değerlendirir Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Kazanım, öğrencilerin Kur’an-ı Kerim mealini kullanma, Kur’an-ı Kerim’i anlama ve yorumlama, ayetlerde geçen şahıs, yer, konu ve kavramları belirleme becerilerini geliştirici etkinliklerle desteklenir. Bu kapsamda ayetlerin (nüzul sebebi, ana konuları gibi) kısa açıklamalarına öğrenci seviyesine göre yer verilir.
MART 10-14 Mart 2 4. ÜNİTE: İNANÇLA İLGİLİ MESELELER 1. İnançla İlgili Felsefi Yaklaşımlar 11.4.1. İnançla ilgili yaklaşımları tartışır. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... İnançla ilgili yaklaşımlardan teizm, deizm, materyalizm, pozitivizm, sekülarizm, agnostisizm, ateizm ve nihilizme yer verilir. İnançla ilgili yaklaşımlar ele alınırken “kötülük problemi” üzerinde durulur ve problemin inançla ilgili yaklaşımlarla olan ilişkisine değinilir. İstiklâl Marşı'nın Kabulü be Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü (12 Mart)
MART 17-21 Mart 2 4. ÜNİTE: İNANÇLA İLGİLİ MESELELER 1. İnançla İlgili Felsefi Yaklaşımlar 11.4.1. İnançla ilgili yaklaşımları tartışır. 18 Mart Çanakkale Zaferi Anlatım, Soru-Cevap Aktif... İnançla ilgili yaklaşımlardan teizm, deizm, materyalizm, pozitivizm, sekülarizm, agnostisizm, ateizm ve nihilizme yer verilir. İnançla ilgili yaklaşımlar ele alınırken “kötülük problemi” üzerinde durulur ve problemin inançla ilgili yaklaşımlarla olan ilişkisine değinilir. 18 Mart Çanakkale Zaferi, Şehitler Günü
MART 24-28 Mart 2 4. ÜNİTE: İNANÇLA İLGİLİ MESELELER 1. İnançla İlgili Felsefi Yaklaşımlar 11.4.1. İnançla ilgili yaklaşımları tartışır. Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası Anlatım, Soru-Cevap Aktif... İnançla ilgili yaklaşımlardan teizm, deizm, materyalizm, pozitivizm, sekülarizm, agnostisizm, ateizm ve nihilizme yer verilir. İnançla ilgili yaklaşımlar ele alınırken “kötülük problemi” üzerinde durulur ve problemin inançla ilgili yaklaşımlarla olan ilişkisine değinilir. Dünya Tiyatrolar Günü (27 Mart)
MART 31 Mart- 04 Nisan 2 4. ÜNİTE: İNANÇLA İLGİLİ MESELELER 2. Yeni Dinî Hareketler 11.4.2. Yeni dinî akımların özelliklerini değerlendirir Anlatım, Soru-Cevap Aktif... “Milenyum Tarikatları”, “Kıyamet Tarikatları” gibi adlarla sınıflandırılan yeni dinî akımların ortak yönlerine, ortaya çıkma ve yaygınlaşma sebeplerine ve ülkemize olan yansımalarına güncel örneklerle yer verilir. Dinî değerlerin istismarının olumsuz sonuçlarına değinilir, din istismarının siyasi, ekonomik ve sosyal sebepleri üzerinde durulur. Bu kapsamda FETÖ gibi illegal, çıkarcı yapı ve gruplara değinilir. Batı’da ortaya çıkan “İslamofobi/İslam karşıtlığı” gibi ırkçı akımların gelişmesine sebep olarak gösterilen, hem söylemleri hem de eylemleriyle başta Müslüman halklar olmak üzere dünya üzerinde yaşayan pek çok halka zarar veren, DEAŞ gibi şiddet odaklı, terörist, illegal ve marjinal gruplara değinilir. Kütüphaneler Haftası, Dünya Otizm Farkındalık Günü (2 Nisan)
NİSAN 07-11 Nisan ARA TATİL (31 MART - 4 NİSAN)
NİSAN 14-18 Nisan 2 4. ÜNİTE: İNANÇLA İLGİLİ MESELELER 2. Yeni Dinî Hareketler 11.4.2. Yeni dinî akımların özelliklerini değerlendirir Anlatım, Soru-Cevap Aktif Gösterim, Uygulama, Grup Çalışması, Okuma, Yazma, Dikte, Rol Yapma, Gösteri Drama, Tekrar Etme “Milenyum Tarikatları”, “Kıyamet Tarikatları” gibi adlarla sınıflandırılan yeni dinî akımların ortak yönlerine, ortaya çıkma ve yaygınlaşma sebeplerine ve ülkemize olan yansımalarına güncel örneklerle yer verilir. Dinî değerlerin istismarının olumsuz sonuçlarına değinilir, din istismarının siyasi, ekonomik ve sosyal sebepleri üzerinde durulur. Bu kapsamda FETÖ gibi illegal, çıkarcı yapı ve gruplara değinilir. Batı’da ortaya çıkan “İslamofobi/İslam karşıtlığı” gibi ırkçı akımların gelişmesine sebep olarak gösterilen, hem söylemleri hem de eylemleriyle başta Müslüman halklar olmak üzere dünya üzerinde yaşayan pek çok halka zarar veren, DEAŞ gibi şiddet odaklı, terörist, illegal ve marjinal gruplara değinilir.
NİSAN 21-25 Nisan 2 4. ÜNİTE: İNANÇLA İLGİLİ MESELELER 2. Yeni Dinî Hareketler 11.4.2. Yeni dinî akımların özelliklerini değerlendirir Anlatım, Soru-Cevap Aktif... “Milenyum Tarikatları”, “Kıyamet Tarikatları” gibi adlarla sınıflandırılan yeni dinî akımların ortak yönlerine, ortaya çıkma ve yaygınlaşma sebeplerine ve ülkemize olan yansımalarına güncel örneklerle yer verilir. Dinî değerlerin istismarının olumsuz sonuçlarına değinilir, din istismarının siyasi, ekonomik ve sosyal sebepleri üzerinde durulur. Bu kapsamda FETÖ gibi illegal, çıkarcı yapı ve gruplara değinilir. Batı’da ortaya çıkan “İslamofobi/İslam karşıtlığı” gibi ırkçı akımların gelişmesine sebep olarak gösterilen, hem söylemleri hem de eylemleriyle başta Müslüman halklar olmak üzere dünya üzerinde yaşayan pek çok halka zarar veren, DEAŞ gibi şiddet odaklı, terörist, illegal ve marjinal gruplara değinilir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
NİSAN 28 Nisan- 02 Mayıs 2 4. ÜNİTE: İNANÇLA İLGİLİ MESELELER 3. Kur’an’dan Mesajlar: En’âm Suresi 59. Ayet ve Lokmân Suresi 27. Ayet’ 11.4.3. En’âm suresi 59 ve Lokmân suresi 27. ayetlerde verilen mesajları değerlendirir. Kût'ül Amâre Zaferi (29 Nisan) 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Kazanım, öğrencilerin Kur’an-ı Kerim mealini kullanma, Kur’an-ı Kerim’i anlama ve yorumlama, ayetlerde geçen şahıs, yer, konu ve kavramları belirleme becerilerini geliştirici etkinliklerle desteklenir. Bu kapsamda ayetlerin (nüzul sebebi, ana konuları gibi) kısa açıklamalarına öğrenci seviyesine göre yer verilir. Kût'ül Amâre Zaferi (29 Nisan), 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü
MAYIS 05-09 Mayıs 2 5. ÜNİTE: YAHUDİLİK VE HIRİSTİYANLIK 1. Yahudilik 11.5.1. Yahudiliğin doğuşunu ve gelişim sürecini özetler. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Yahudiliğin, tarihçesine, inanç esaslarına, ritüellerine, sembollerine ve kutsal mekânlarına, İbrani, İsrail, Yahudi ve Musevi kavramlarına, Yahudilerin kitap ve peygamber anlayışına ve günümüz Yahudi mezheplerine yer verilir. Ayrıca “Siyonizm” konusuna değinilir.
MAYIS 12-16 Mayıs 2 5. ÜNİTE: YAHUDİLİK VE HIRİSTİYANLIK 1. Yahudilik 11.5.1. Yahudiliğin doğuşunu ve gelişim sürecini özetler. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Yahudiliğin, tarihçesine, inanç esaslarına, ritüellerine, sembollerine ve kutsal mekânlarına, İbrani, İsrail, Yahudi ve Musevi kavramlarına, Yahudilerin kitap ve peygamber anlayışına ve günümüz Yahudi mezheplerine yer verilir. Ayrıca “Siyonizm” konusuna değinilir.
MAYIS 19-23 Mayıs 2 5. ÜNİTE: YAHUDİLİK VE HIRİSTİYANLIK 1. Yahudilik 11.5.1. Yahudiliğin doğuşunu ve gelişim sürecini özetler. Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Yahudiliğin, tarihçesine, inanç esaslarına, ritüellerine, sembollerine ve kutsal mekânlarına, İbrani, İsrail, Yahudi ve Musevi kavramlarına, Yahudilerin kitap ve peygamber anlayışına ve günümüz Yahudi mezheplerine yer verilir. Ayrıca “Siyonizm” konusuna değinilir. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı
MAYIS 26-30 Mayıs 2 5. ÜNİTE: YAHUDİLİK VE HIRİSTİYANLIK 2. Hıristiyanlık 11.5.2. Hıristiyanlığın doğuşunu ve gelişim sürecini özetler Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Hıristiyanlığın, tarihçesine, inanç esaslarına, ritüellerine, sembollerine ve kutsal mekânlarına, Hıristiyanlığın kurumsallaşmasında ve inanç esaslarının oluşmasında Pavlus’un rolüne, Hıristiyanların vahiy ve peygamber anlayışına ve Hıristiyan gruplara (Katoliklik, Ortodoksluk ve Protestanlık) yer verilir. Ayrıca “evanjelik akımlar”dan kısaca bahsedilir. İstanbul'un Fethi (29 Mayıs)
HAZİRAN 02-06 Haziran 2 5. ÜNİTE: YAHUDİLİK VE HIRİSTİYANLIK 2. Hıristiyanlık 11.5.2. Hıristiyanlığın doğuşunu ve gelişim sürecini özetler Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Hıristiyanlığın, tarihçesine, inanç esaslarına, ritüellerine, sembollerine ve kutsal mekânlarına, Hıristiyanlığın kurumsallaşmasında ve inanç esaslarının oluşmasında Pavlus’un rolüne, Hıristiyanların vahiy ve peygamber anlayışına ve Hıristiyan gruplara (Katoliklik, Ortodoksluk ve Protestanlık) yer verilir. Ayrıca “evanjelik akımlar”dan kısaca bahsedilir.
HAZİRAN 09-13 Haziran 2 5. ÜNİTE: YAHUDİLİK VE HIRİSTİYANLIK 2. Hıristiyanlık 11.5.2. Hıristiyanlığın doğuşunu ve gelişim sürecini özetler Anlatım, Soru-Cevap Aktif... Hıristiyanlığın, tarihçesine, inanç esaslarına, ritüellerine, sembollerine ve kutsal mekânlarına, Hıristiyanlığın kurumsallaşmasında ve inanç esaslarının oluşmasında Pavlus’un rolüne, Hıristiyanların vahiy ve peygamber anlayışına ve Hıristiyan gruplara (Katoliklik, Ortodoksluk ve Protestanlık) yer verilir. Ayrıca “evanjelik akımlar”dan kısaca bahsedilir.

  • Bu plan Talim Terbiye Kurulunun yayınladığı Çerçeve Öğretim Programı ve Ders Bilgi Formlarına göre hazırlanmıştır.
  • Atatürkçülük konuları ile ilgili olarak Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 2104 ve 2488 sayılı Tebliğler Dergisinden yararlanılmıştır.

.......................................
Ders Öğretmeni

......................................
Ders Öğretmeni

......................................
Ders Öğretmeni

......................................
Ders Öğretmeni

..../..../2024
UYGUNDUR

......................................
Okul Müdürü